Грижа за кожата отвътре навън

Грижа за кожата отвътре навън

Грижа за кожата отвътре навън – жизненоважен процес в ежедневието на човек!

Както всички знаем, дермата е най-големият орган на тялото. Не е изненада и че играе основна роля за цялостното ни здраве и благосъстояние. Кожата е първият фактор на защита на организма срещу стреса от околната среда и различните вируси и бактерии, които ни заобикалят. Ние – козметично студио HR Shine, обичаме да полагаме грижи за клиентите си и им даваме общодостъпни съвети, с които да намалят лошите влияния над кожата си. Затова създадохме и статията – „Грижа за кожата отвътре навън.“

Грижата за кожата, в никакъв случай, не обхваща само козметичните и почистващи препарати, кремовете, серумите и различните видове процедури. Здравата кожа, всъщност, започва отвътре навън. И дори без ежедневните навици и здравословен начин на живот, кожата няма да бъде в най-добрия си вид.

Създадохме тази статия, за да помогнем с различни съвети, факти и указания, за засилването на рутината на нашите клиенти и постигане на по-здрава, сияйна и гладка кожа. Грижата за кожата отвътре навън е ключът към нашето сияйно Аз.

До сега вероятно знаете, че храната, която ядем и дори начина ни на живот може да повлияе на това как изглежда кожата ни и как се чувстваме отвътре. Но дали знаете, че изборът, който правим, може да има видим ефект върху кожата ни?

В днешно време, светът е в непрекъснат стремеж да постигне сияйна, красива и здрава кожа. Да, това е възможно до голяма степен и чрез козметичната хирургия и други дерматологични решения. Но е важно да се знае, че няколко прости промени в начина на живот могат да спомогнат с това да сме в крак с поддръжката на кожата си. Благодарение на нас, се надявам да откриете, че това е доста по-печеливш, рентабилен и по-лесен начин да получите сияйна кожа.

Храната – основен фактор при грижа за кожата

Поговорката – „Ти си това, което ядеш“, определено съдържа истина в себе си и то що се отнася до кожата ни! Има храни, които трябва да се ядат за цялостно здраве, а има и такива, които се ядат, за да поддържаме кожата си в най-добрата форма. А дори съществуват и много припокриващи се предложения.

Храната-ключов фактор в грижата за кожата

За да имаме здрава кожа, трябва да се стремим към храни с високо съдържание на омега 3 мастни киселини. Това обхваща риба, семена от чиа, орехи, ленени семена и сардини. Колагенът е друга важна съставка на кожата. Не можем да се храним директно с нея, но можем да ядем храни, които стимулират производството на колаген. Такива са ягодите, цитрусовите плодове, броколи и къдравото зеле.Грижа за кожата чрез правилно, пълноценно хранене

И нека не забравяме храните, които са богати на витамин А и антиоксиданти, като боровинки, швейцарско сирене, тиква и сладки картофи. В случай, че решите да спазвате диета, тя трябва да е богата на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, боб, бобови растения, постни протеини. По този начин ще получавате адекватно количество от най-важните хранителни вещества, необходими за поддържането на здрава и сияйна кожа.

Антиоксидантите – основна съставка в грижата за кожата отвътре навън!

Те помагат за защита от увреждането на слънцето и други екологични стресови фактори. Те също спомагат и за повишаване на колагена и създават по-сияен тен. Оцветените плодове и зеленчуци са чудесен източник. Пример за такива са горските плодове, цвеклото, тиквата, спанака, сладки картофи и чушки. Когато ядем цитрусови плодове, папая, броколи и брюкселско зеле, които са пълни с витамин Ц, усилваме ефекта още повече. Мощен антиоксидант, наречен CoQ10, можем да намерим в сьомгата, риба тон, домашни птици и черен дроб. Витамин Е е дълго считан за номер 1 благодарение на способността си да се бори с възпалението и увреждането на слънцето. Намира се в ядките, растителните масла, семената, спанака и аспержите.

Есенциалните мастни киселини пък спомагат да се балансира нашата естествена бариера за влага и да се преборим със сухотата и акнето. Те също така спомагат за по-гладък вид на кожата, което създава като цяло по-млад вид. Маслиновите и рапичните масла, орехите, ленените семена и рибата, както сардините и скумрията, могат да бъдат чудесен източник на омега 3 и омега 6 – две добри мазнини за здравето на кожата.

Ретинолът е една от най-добрите съставки на пазара за справяне с акнето и признаците на стареене. То е под формата на витамин А, а витамин А се съдържа в най-различни храни, както споменахме малко по-нагоре.

Какви напитки трябва да приемаме за успешна грижа за кожата отвътре навън?

Напитките, които консумираме ежедневно оказват голямо влияние върху нашата кожа. Водата ще си остане най-добрият избор за цялостното здраве на човек! Тя спомага работата на мозъка и храносмилането, а също така и за поддържане на енергийните нива.

Напитки, важни за грижата за кожата

При осъществяване на процеса на пиене на вода, тя преминава през храносмилателната система, абсорбира се в кръвообращението и се филтрира от бъбреците, преди да достигне и да хидратира клетките. Водата, сама по себе си, не може да подобри външния ни вид, усещането на кожата или балансирането на сухотата. Освен съсредоточаването върху питейната вода, също така трябва да се постараем да избягваме консумирането на напитки като содата, газираните напитки, алкохола и т.н. Именно те са причина за сухата, вяла и дехидратирана кожа.

Въпреки, че не можем да заличим бръчките само с консумирането на два литра вода, предимствата, които има пиенето на поне осем чаши на ден, са все още несравними. Тя активно насърчава здравата, младежка кожа.

Зеленият чай, също, е доказано качествен що се отнася до грижата за кожата.  Изследвания показват, че той съдържа мощни антиоксиданти, които помагат за защита на кожата от разнообразни стресови фактори, произлизащи от околната среда. Зеленият чай, също така, влияе изключително добре при зачервяване на кожата.

Стресът – коварен фактор, влияещ на грижата за кожата отвътре навън

Стресът не оказва добро влияние на абсолютно никоя част от тялото ни, включително кожата. Едва ли не ти се е случвало да си под силен стрес и притеснение, и това да окаже влияние  директно върху кожата под формата на обрив или треска. Това може да се случи и при преумора. Стресът предизвиква тежки състояния, както физически, така и психически.

Подари си възстановяваща сесия Реджуванс – естествен лифтинг + цялостен релакс!

А сега, нека обърнем внимание на другата страна на този толкова често засяган въпрос. Именно – облекчаването на стреса. Това трябва да достигнем миг по-скоро, за да окажем положителни влияния както на кожата, така и на всяка друга част на тялото ни. По този начин, умът и кожата създават здравословна връзка помежду си. Надяваме се, тези съвети да Ви бъдат от помощ и чрез тях да повлияем на грижата за кожата отвътре навън:

  • Ежедневното спортуване поддържа и нашата грижа за кожата:

Спортът и физическата активност - важен фактор за цялостно здраве и красива кожаПровеждането на различни видове упражнения освобождава ендорфини, които действат като натурални болкоуспокояващи, а освен това, убиват стреса.

  • Осигуряване на достатъчно сън:

При набавяне на достатъчно количество и качествен сън, тялото ни започва да произвежда по-малко кортизол – хормон на стреса. Кортизолът, всъщност, може да разгради колагена. От тук следва изводът, че по-малките количества кортизол означават по-гладка и еластична кожа.

  • Инструменти за контролиране на стреса и респективно грижа за кожата:

Антистрес топка за разпускане и намаляване на стреса

Като такива можем да разгледаме йогата, дълбокото дишане, писането на текстове, рисуването, медитацията и т.н. Всичко това зависи индивидуално от всеки един от нас. Трябва да си изградим средство за освобождаване на стреса, което да оказва положителни влияния върху нас. Практикувай техниките си ежедневно и ги прилагай по-често в случай, че усетиш повишаване на нивата на стрес.

  • Почивка:

Отнема около десет минути от деня ни, за да направим нещо за себе си, нещо, което ни харесва и ни помага да се успокоим. Подходящо е да вземем душ, да прочетем хубава книга, или дори да седнем на верандата си и да изпием чаша чай. Ако тялото ни не получи така необходимата почивка, то кожата ни обиковено се превръща в бледа и изнемогваща. Под очите се образуват торбички, поради задържане на вода, а около самите очи възникват тъмни петна.

  • Разходка:

Бързите разходки или тичане, дори за кратко, облекчават стреса, като задействат нервните клетки в мозъка. Те от своя страна, успокояват сетивата ни.

А ти кой начин за справяне със стреса избра да практикуваш?

089 743 8588

Налага ли се да заменим захарта с пресни плодове?

Захарните храни и въглехидратите създават инсулинов сок. Той, обаче, понякога може да причини възпаления. Ако жадуваме за въглехидрати и сладко, то добър начин да измамим вкусовите си рецептори е консумацията на пресни плодове.

А за да не изпрадаме постоянно в глад за сладко е добре да наблегнем на местото и/или растителни протеини, които ще ни доставят качествена енергия. Когато ни се яде сладко, значи се нуждаем от бърза енергия и сме гладни. Избери по-мазните месни продукти, за да се чустваш заситен и да доставиш на тялото си незаменими минерали и енергия!

Повечето плодове съдържат фибри, които спомагат ефектът, който плодът оказва върху кръвната захар. Друго важно нещо, което можем да споменем, е че водата в плодовете спомага за поддържане на кожата хидратирана и подхранена с антиоксиданти. По този начин поддържаме перфектна грижа за кожата отвътре навън.

Пресните плодове влияят положително върху грижата за кожата.

В никакъв случай не трябва да се отказваме от шоколада!

Черният шоколад, богат на антиоксиданти е полезен за кожата и насторението!Да, наложително е да се ограничи приема на захар, но не е необходимо да се отказваме от шоколада. Просто може да заложим на тъмен такъв. Какаото оказва хидратиращ ефект върху кожата, като в същото време подобрява нейната еластичност. Като плюс, който има тъмният шоколад, също е отделянето на съставки, съдържащи мощни антиоксиданти. Най-голяма полза за кожата ни оказва закусването с тъмен шоколад, съдържащ 70% или повече какао. И нека не забравяме, че шоколадът има още едно положително влияние върху кожата. При нанасянето му непосредствено директно върху кожата, кофеинът и какаото могат временно да намалят всяко възпаление или подуване.

 

Искаш да полагате качествена грижа за кожата си ?

Заложи на говеждо месо!

Протеините обхващат доста голяма част от кожата ни. Колагенът и еластинът са двата основни изграждащи елемента на кожата, като и двата са протеини. Напълно ненужно е да споменаваме, че консумацията на достатъчно протеини е важна част от поддържането на кожата ни сияйна и здрава.

Научнодоказано е, че диетите, в които са включени поне 25% протеини, подобряват симптомите на акне.

След прилагането на нашите съвети към вътрешния режим на грижа за кожата, то няма как да не забележите значителната разлика в здравето и красотата на кожата. Но за да я поддържап сияйна и добре изглеждаща, не можеш да пренебрегнеш и външните влияния върху нея.

Може би си забелязал/а, че голяма част от продуктите, които са оказали добри влияния вътрешно, са оказали и добри такива външно. Например витамин С – то не само поддържа порите ни чисти, но и озарява тена ни с антиоксидантната си сила. Защитата, която изгражда витамин С-то също спомага и за борбата с бръчките, тъмните петна и множество други признаци на стареене.

Необходимо е, обаче, да намерим и подходящ овлажнител за кожата ни. Чрез него получаваме необходимата ни хидратация, свойства против стареене и антиоксиданти за насърчаване здравето на клетките. Също така е важно да ексфолираме редовно, за да поддържаме горния слой на кожата свеж, светъл и равномерно тонизиран.

Какво мислят експертите по отношение на грижата за кожата?

Експерти твърдят, че кожата е еталон за здравето на организма ни. Здравата кожа, освен това, е индикатор за добро здраве. Така че грижата за нашите тела, не само ни дават страхотна кожа, но и ни дава добро здраве като цяло.

Телата ни, също така, имат способността да се регулират, да доставят хранителни вещества до различни органи като кожата и като цяло да й придават здравословен и сияен блясък. Грижата за кожата ни отвътре навън е изключително подценявана.  Различни фактори могат да влошат способностите както на самата кожа, така и на организма ни. Такива са лошата диета, тютюнопушенето, стресът, липсата на сън и други, които правят кожата стара, люспеста, с множество бръчки. А ако помислим реално, много хора виждат именно това пред огледалото.

Вътрешно хранене на кожата чрез пресни плодове и зеленчуци

Нека  бъдем по-внимателни към себе си и здравето ни!  Отдели си време и се грижи за тялото си, и то ще ти се отплати! А с това здравето на кожата ти ще бъде гарантирана! Подари си сияйна красота и завидно здраве с нас!

Виж разнообразните ни козметични процедури + индивидуална консултация за най-добрият избор за теб!

089 743 8588