Козметичен пилинг на лице

Козметичен пилинг на лице Бургас

Козметичен пилинг на лице – обнови кожата си лесно!

Козметичен пилинг на лице Бургас – процедура, която е препоръчително да се прилага както върху лицето, така и върху деколтето и шията. Използва се за подобряване на външния вид и усещането на кожата ти. По време на тази процедура върху повърхността на кожата се прилагат различни разтвори, което кара повърхността й да се ексфолира и хидратира. След провеждането на козметичен пилинг на лице , вече освежената ти кожа е по-гладка, изглежда по-изпъната, без бръчки, черни точки и запушени пори.

Именно пилингът на лице, е тази стъпка в рутинната грижа за лицето, която вероятно ти липсва! Има редица причини, поради които хората предпочитат да се подложат на тази козметична процедура. Обикновено, освен факторът красота, до голяма степен оказва влияние и желанието за лекуване на различни кожни проблеми, включително:

  • Бръчки и фини линии;
  • Щети от слънцето;
  • Белези от акне;
  • Хиперпигментация;
  • Други белези;
  • Мелазма;
  • Неравномерен тон на кожата или зачервяване.

Бързи факти:

  • Козметичният пилинг е премахва увредените кожни клетки, разкривайки по-здрава и сияйна кожа отдолу;
  • Изключително важно е пилингът да се проведе от специалист – дерматолог, козметик, лицензиран за здравни грижи или обучен специалист по грижа за кожата, пилинг и други естетични процедури;
  • Да се следят и спазват изключително внимателно препоръките на професионалистите;
  • Не се изисква много време за престой;
  • В зависимост от степента на процедурата може да се изискват от 2 до 3 седмици време за възстановяване;
  • Процедурите обикновено траят от 30 до 90 минути;

Пилинг на лице Бургас

Как действа процедурата по козметичен пилинг на лице Бургас ?

Най-често срещаните и най-ефективни съставки са алфа и бета хидрокси киселините. Те се набавят по естествен път от храни и растения, като същевременно притежават изключителните свойства на водата (алфа) и маслото (бета).

Алфа хидрокси киселините (AHAs) обхващат гликолова, млечна, манделова и лимонена киселина и имат доказан положителен ефект при досег с кожата на лицето. Те имат невероятни ексфолиращи качества, а освен това, могат да изпъстрят и изсветлят кожата ти, като стимулират производството на колаген.

Бета хидрокси киселините (BHAs) освен, че притежават ексфолиращи свойства, благодарение на салициловата киселина, за която всички сме чували, използват и своите масленопривличащи свойства. Чрез тях се премахват запушените пори и замърсяванията и мазнините, които причиняват така ужасяващите за всеки – черни точки. Освен това осигурява и противовъзпалителни свойства, което прави салициловата киселина идеална за склонна към акне и мазна кожа.

089 743 8588

При провеждането на козметичен пилинг на лице с козметичен продукт у дома е важно:

  • При нанасяне на пилинга на мокра или влажна кожа, лицето ти може да остане лепкаво. Необходимо е да се използва чиста кърпа, топла вода и любимото ти почистващо средство, за да отстраниш по-лесно лепкавите парченца. А следващият път когато правиш процедурата се увери, че лицето ти е сухо и добре почистено.
  • При невъзможност да отстраниш пилинга е важно да изпозлваш отново кърпа за лице и топла вода, за да премахнеш пилинга възможно най-добре. Можеш да добавиш тоник или друго почистващо средство, за да премахнеш успешно всички полепнали частици.
  • При сухота и зачервяване на лицето е изключително важно да намалиш употребата на продукта. Опитай се да го използваш по-рядко като започнеш да го прилагаш веднъж седмично и след като използваш пилинг трябва да започнеш да нанасяш хидратант на кожата.

Колко често е подходящо да се използва процедурата по козметичен пилинг на лице Бургас?

Обикновено е подходящо да го използваш веднъж седмично за чувствителна или суха кожа и три пъти максимум за други типове кожа. Но винаги е важно да прочетеш инструкциите за прилагане, преди да използваш какъвто и да било нов продукт. Ако опитваш прилагане на пилинг за една седмица, не използвай скраб или почистваща четка, за да избегнеш нараняване на кожата.

Козметичен пилинг на лице – както полезен, така и непрепоръчителен за честа употреба по отношение на кожата на лицето. Хубаво е да се прилага по предназначение за премахване на мъртвите кожни клетки. Не бива да се прекалява обаче, за да не се стигне до изхабяване на повърхностния слой на кожата на лицето, особено ако тя спада към по-чувствителните типове!

Има ли вероятност козметичният пилинг да остави кожата ми суха и люспеста?

В 95% от случаите е невъзможно това да се случи. Множество проучвания са доказали, че по-голяма част от тестваните продукти няма как да причинят сухота или люспене на кожата. Но при нанасяне на пилинга може да почувстваш изтръпване. 71% от хората са на мнение, че усещат изтръпване, когато се подлагат на тази процедура, така че е напълно нормално. Трябва да се увериш, че използваш добър хидратиращ овлажнител за лице непосредствено след използване на ексфолиант за подхранване на кожата.

Необходимо ли е да коригирам ежедневието си, когато използвам козметичен пилинг на лице в домашни условия?

Ако вече не прилагаш ежедневно слънцезащитен крем с фактор 30, ще трябва да започнеш отново. Продуктите съдържащи алфа хидрокси киселини, могат да направят кожата ти по-чувствителна към слънчевите лъчи.

Най-предпочитани съставки при прилагане на козметичен пилинг на лице Бургас:

  • Гликоловата киселина е доста често използвана в днешните козметични пилинг процедури. Тя печели най-висок резултат според различните лабораторни тестове въз основа на това, че намалява запушените пори и изглажда текстурата на кожата без зачервяване. След прилагане върху кожата на клиенти, те установяват изключителен ефект, според който кожата става по-стегната и тонизирана още след първата употреба.
  • Употребата на млечната киселина при козметичен пилинг на кожата на лицето печели топ класации в почти всяка област: тон на кожата, изглаждане, изсветляване и намаляване на линиите на бръчките. Преди и след тестване, се доказва, че тя намалява бактериите, предизвикващи запушване на порите, с 20% и усъвършенства структурата с 5% след две седмици. Този избор също е чудесен, ако пътуваш редовно.
  • Мощната смес от 3 вида киселини – млечна, гликолова и салицилова киселина оказва супер ефект върху кожата, като я прави изключително нежна и гладка. Ефектът е на лице веднага щом се отмие сместа от лицето. Кожата изглежда по-гладка, по-блестяща и сияйна. Сместа намалява бактериите, които са причинители и стимулатори на акнето.
  • Употребата на високи нива на гликолова, салицилова и манделова киселина оказва влияние още след две приложения върху кожата като намалява петната, минимизира порите и подобрява текстурата при нулево дразнене или прекъсване.
  • Плодовите ензими като папая, тиква и ананас ще накарат кожата ти да засияе!
  • Ретинолът спомага засилването на производството на колаген, като същевременно насърчава и по-гладката кожа.

Козметичен пилинг на лице Бургас

Кога е подходящо да се извърши процедурата по козметичен пилинг на лице Бургас?

Както споменахме малко по-нагоре, важно е да се избягва излагането на слънце, тъй като новата кожа е крехка и по-податлива на усложнения. Накратко, зимата е идеалният сезон за стартиране на серия от козметични пилинг процедури, тъй като това е етапът от годината, когата е доста по-лесно да избегнеш слънчевите лъчи.

Как да се погрижим за кожата след козметичен пилинг на лице?

След провеждане на процедурата е необходимо да се уверим, че спазваме стриктно препоръките на нашия професионален козметик. За тази цел е необходимо да се избягва тежкия грим и съставки, които могат да дразнят кожата.

Ако е необходимо да нанесем грим, е препоръчително да се използва минерален прах, който няма да запуши порите. Друго основно нещо, в което трябва да се уверим, е че апликаторите за грим са чисти и без бактерии преди употреба. Когато всичко е спазено както трябва, единственото, което ни остава е да се насладим на блясъка на нашата по-гладка и ярка кожа!

089 743 8588

При колко процедури се осъществяват най-добри резултати?

За постигане на оптимални резултати се препоръчва серия от четири до шест пилинг процедури, като е важно да са също така на четири до шест седмици разстояние една от друга. По този начин по-дълбоките слоеве могат да се ексфолират доста по-качествено.

Предимства на процедурата козметичен пилинг на лице Бургас:

  • Безупречен, по-младежки слой на кожата;
  • Подобрява текстурата и тонуса на кожата;
  • Стимулира образуването на нов колаген, както и растежа на здрава нова кожа;
  • Методът е безопасен и нехирургичен;
  • Видими и бързи резултати, обикновено в рамките на 48 часа;
  • Намалена пигментация на кожата следствие от увреждане от слънчевите лъчи;
  • Намалява бръчките и фините линии;
  • Впечатляващи резултати след еднократно провеждане на процедурата;
  • Кратък престой;
  • Може да накара продуктите ни за грижа за кожата да работят по-добре и по-качествено (без мъртви кожни клетки, предотвратяващи абсорбацията);
  • Нисък риск, безопасен е за всеки цвят на кожата;
  • Стопира акнето и премахва белезите от него;

Козметичен пилинг на лице Бургас само за жени ли е предназначен?

Не! Козметичният пилинг е все по-популярен и се разпространява в мъжките среди все повече.

И сега, нека обърнем внимание на един от най-важните въпроси.

Как се осъществява процедурата козметичен пилинг на лице?

При нанасянето на киселинният разтвор няма нужда от ръкавици, очила или спешни предпазни средства: повечето киселинни разтвори просто се нанасят върху лицето (и шията, ако е необходимо) като същевременно кожата е прясно почистена.

Това от своя страна гарантира, че няма бариера от други кремове или замърсяване, за да може да се пребори, а също така предотвратява навлизането на мръсотия по повърхността на кожата. Важно е да споменем, че водата често неутрализира действието на химикалите от пилинга, следователно не е препоръчително да се употребява непосредствено след процедурата.

Веднъж приложени, е важно да се придържаме към всички необходими и жизненоважни инструкции. При някои пилинг процедури се изисква прилагането на подхранващ овлажнител, който се нанася непосредствено след нея. Така се гарантира, че външните слоеве на кожата са перфектно защитени и балансирани и не оставя усещане за неудобство и дискомфорт.

Най-подходящото време за използването на пилинг е през нощта, когато кожата е в режим на регенерация, докато организмът спи. Факт е, че кожата ни е три пъти по-възприемчива през нощта, като е насочена единствено върху възстановяването и обновяването на вида и.

Има много и различни екологични и вътрешни фактори, които оказват влияние върху здравето и красотата на кожата. Въпреки, че кожата ни е изключително еластичен и адаптивен орган, тя не може да се справи  с целия стрес, на който ежедневно е подложена. Понякога е просто най-подходящо да започнем лечение с натурални методи. От друга страна пилингът е една от най-бързите и универсални процедури за подобряване на широкия спектър от проблеми на кожата.

За какво е подходящ козметичният пилинг на лице?

Козметичният пилинг използва прецизна комбинация от съединения за внимателно унищожаване и премахване на повърхностните слоеве на кожата. Те най-често са повредени следствие от стареене, увреждане на слънчевите лъчи, външни влияния на кожата, околната среда, тютюнопушенето и дори генетиката. След като процедурата приключи, старата кожа постепенно ще започне да се отделя и ще се отлепи, за да се разкрие под нея свеж, нов и по-младежки тон на кожата. Пилингът на лицето се използва за множество проблеми, които разгледахме подробно в началото на статията.

Въпреки, че козметичният пилинг е изключително популярно и ефективно средство за лечение, то не е подхоящо за всички кожи. Кандидатите за пилинг трябва да се посъветват с нашият специалист козметик Христина Иванова или личен дерматолог. Всички съвети и препоръки трябва да бъдат приети сериозно, тъй като това са хората, които знаят и са дълбоко запознати с това кои лечения са препоръчителни.

Козметичният пилинг за лице е безопазна и ефективна процедура и за пациенти с по-тъмна кожа. Дори жените, които са бременни или кърмят, имат възможни опции за провеждане на пилинг на лицето. Но може да не са подходящи за хора, които са използвали определени лекарства и други средства през последните шест месеца. По време на консултация с личния ти козметик / дерматолог е необходимо да обсъдите най-добрите варианти за пилинг на лицето според твоята ситуация!

Покажи една по-добра версия на себе си!

Разкрий вътрешната си красота, чрез свежа и здрава кожа на лицето!

Очакваме те!

089 743 8588