Химически пилинг с гликолова киселина

Химически пилинг с гликолова киселина от HR Shine Бургас

Химически пилинг с гликолова киселина за сияйна и красива кожа

Химически пилинг с гликолова киселина Бургас е още една прекрасна услуга за теб, предлагана от HR Shine! Използваме го , за да помогнем на клиентите да постигнат по-гладка, сияйна кожа с по-малко време на престой и без следи или видимо излющване на кожата.

Пилингът с гликолова киселина е предназначен повече като опция за поддържане на кожата; за подпомагане на естествения цикъл на обновяване на кожата и като начин за минимизиране на акнето, като спомага за почистване на порите. В зависимост от твоята уникална кожа, това лечение може да се комбинира с други процедури за лице, за да се увеличи максимално ексфолирането на повърхностното ниво на кожата, като същевременно достави по-силни химикали към по-дълбоките слоеве, за да се стимулира производството на колаген.

Химически пилинг с гликолова киселина Бургас – как работи?

Пилингът с гликолова киселина е предназначен постепенно да подобрява кожата. Ако никога досега не си провеждал/а това лечение, най-голямото и видимо подобрение ще се появи след няколко лечения. От този момент нататък пилингът с гликолова киселина може да се използва като поддържаща мярка за подпомагане естественият ти цикъл на кожата с отделяне на мъртви клетки и изчистване на порите ти.

Когато посетиш HR Shine – козметично студио Бургас нашият експерт старателно ще почисти лицето ти, за да премахне замърсяването или натрупването на себум. Това е от съществено значение, за да гарантираме, че киселината може да проникне равномерно през кожата. Ако е възможно, моля, избягвай грима в деня на процедурата.

След като кожата се почисти, твоят козметик нежно ще нанесе гликоловия разтвор върху лицето ти, като използва специална подложка или гъба. Силата на разтвора ще зависи от това дали си правил/а този пилинг преди и колко добре кожата ти може да го понася. Обичайно е клиентите да изпитват лек дискомфорт и усещане за изтръпване, докато разтворът на гликолова киселина е върху кожата.

Времето, в което киселината се задържа върху кожата ти, ще зависи от твоята чувствителност и как реагира кожата ти. Времето обаче обикновено спада в интервала от 1-10 минути.  След това, козметичкът от HR Shine – козметично студио Бургас ще нанесе специален разтвор на лицето ти, за да неутрализира действието на гликоловата киселина и ще пристъпи към всякакви други допълнителни лечения, или ще приложи хидратиращ лосион, за да подпомогне успокояване на кожата ти.

Съставки

Основната съставка в този пилинг е гликолова киселина, която е част от група съставки за грижа за кожата, наречена
„Алфа хидрокси киселини“ или AHA. Тази група включва също така химикали като лимонена киселина, млечна киселина и ябълчена киселина. Гликолевата киселина се получава от захарна тръстика.

Какво лекува процедурата химически пилинг с гликолова киселина Бургас?

Химическият пилинг не е предназначен за справяне с тежки слънчеви увреждания или дълбоки бръчки. Гликолевите пилинги имат за цел да предлагат по-малко време на престой и помагат постепенно да обновяват кожата ти, за да се избегне прекомерно лющене, в сравнение с по-силни химически пилинги.

При редовна употреба пилингът с гликолова киселина може да намали появата на бръчки, да изсветли белезите и хиперпигментацията.

Време за възстановяване

След пилинг с гликолова киселина кожата ти може да е леко зачервена и възпалена. Това обаче ще отшуми в рамките на няколко часа. Може да забележиш много леко отлюспване за няколко дни след лечението, макар че е вероятно да бъде практически невидимо с просто око, тъй като по-голямата част от мъртвата кожа ще бъде премахната по време на редовното ти почистване на кожата.

Поради такива кратки срокове за възстановяване и почти без признаци на пилинг или лющене, пилингът с гликолова киселина може да се извърши почти по всяко време, без да е необходимо да правиш значителни планове за възстановяване. Въпреки това, за да бъдеш в безопасност, може да искаш да дадеш на кожата си достатъчно време да се възстанови от евентуално дразнене и да не извършваш това лечение малко преди голямо събитие или парти.

Химически пилинг с гликолова киселина Бургас

За да разбереш пилингът с гликолова киселина е подходящ за твоята кожа, моля, обади ни се за консултация!

089 743 8588

Подробности за химически пилинг с гликолова киселина Бургас

„Химически пилинг“ е обща класификация за редица химически обработки, използвани за ексфолиране и подмладяване на кожата. Чрез процес на ексфолиране, химическите пилинги често се използват за намаляване на появата на фини линии и бръчки, изсветляване на тъмните петна за по-равномерен тон на кожата и изглаждане и омекотяване на текстурата на кожата. Пилингът също е полезен за отваряне на запушени пори за пациенти с мазна или склонна към акне кожа.

Светлокожите индивиди и пациентите със светла коса обикновено са идеалните кандидати за химически пилинг. Въпреки че химически пилинг може да се извърши на лица с по-тъмна кожа, съществува риск от неравномерен тон на кожата след процедурата. Винаги трябва да се консултираш с твоят козметик преди процедурата.

Химическите пилинги са амбулаторни процедури, които се извършват в професионална защитена среда или лекарски кабинет. По време на процедурата пилинг химикалите се нанасят върху кожата и се оставят да проникнат за определено време. След това химикалите се отмиват и най-външният слой на кожата ще започне да се лющи. След като пилингът приключи, ще се появи нова кожа, която е по-гладка и блестяща.

Има различни химически пилинги, налични в различни видове химикали и различна степен на действие, всички предназначени за постигане на конкретни резултати.

За да видиш всички козметични процедури и услуги, предлагани от HR Shine – козметично студио Бургас, моля клики тук.

Видове химически пилинги

По принцип химическите пилинг се делят на леки, средни и дълбоки пилинг.

Леки (повърхностни) химически пилинг: Тези пилинг са идеални за премахване на леки щети от слънцето, белези от акне и признаци на стареене. Химикалите, използвани в тези пилинги, са леки и премахват само най-външния слой на кожните клетки, процес, който отнема около 15 до 30 минути. Леките химични пилинги често включват алфа хидроксилни киселини, като гликолова или млечна киселина, или бета хидроксилни киселини.

Повърхностното възстановяване от химически пилинг включва малки ограничения и ти ще можеш да се върнеш към нормалните си дейности почти веднага. След лекия химичен пилинг кожата ти може да има розов, зачервен тон, но ще се почувства мека и освежена.

Средните химически пилинг се използват за изглаждане на умерено набръчкване и сгъстяване, за премахване или изглаждане на по-дълбоки белези от акне и за премахване на възрастови петна и други промени в цвета. При средни химически пилинг процедури времето за възстановяване може да продължи от няколко дни до няколко седмици, тъй като старата кожа се премахва и заменя с нова.

Дълбоки химически пилинги се използват за агресивно лечение на увредена от слънце кожа, силно набръчкване на зряла кожа и предракови лезии. Средните и дълбоки пилинги се извършват от лекари по време на 30-минутна процедура. Тъй като средните и дълбоки пилинги са агресивни, пълното възстановяване обикновено отнема около една седмица или повече. По време на възстановяването на химически пилинг кожата ти ще изглежда като изгоряла от слънце, а третираната кожа ще се се отлюспва на големи части. След като цялата кожа се отлепи, ще се появи нова и здрава кожа.

За пилингът и кожата

Компонентите на кожата отгоре надолу включват stratun corneum, който е горният, мъртъв слой, епидермиса, който е първият жив слой и най-видимият за окото слой, дермата, която е средата, структурата -носещ слой и по-дълбоката подкожна мастна тъкан. Леките химически пилинги обикновено премахват роговия слой. По-дълбоките пилинги могат да проникнат в епидермиса. Рискът от проникване твърде дълбоко в дермата е възможен постоянен белег.

Някои публикации съобщават, че химическият пилинг всъщност може да стимулира растежа на нов колаген в дермата. Пилингът може да премахне излишния рогов слой, който може да изглежда като суха кожа без блясък. Пилингът също може да премахне излишната мъртва кожа от запушените космени фоликули. Неравномерен пигмент в епидермиса, като например от увреждане на слънцето, може да се отлепи заедно с епидермиса, за да се позволи по-равномерно развитие на епидермиса.

Преди пилингът

Твоят козметик може да ти помогне да решиш каква дълбочина на пилинга и какъв вид химикал е най-подходящ за теб. Това решение се основава на твоят тип кожа, кои зони искаш да бъдат обновени, какви резултати искаш и други неща. Малко „тестово място“ може да се третира, за да се получи по-добра представа за резултатите, особено за хора с по-тъмна кожа.

Започни да подготвяш кожата си 2 до 3 седмици преди пилинга. Почиствай 2 пъти на ден, нанасяй специален овлажнител или крем 1 или 2 пъти на ден и използвай слънцезащитен крем всеки ден. Тази рутина за грижа за кожата ще помогне на кожата да се отлепи по-равномерно и да заздравее по-бързо след пилинга. Подготовката може също да намали вероятността от инфекция и други проблеми, особено неравномерни промени в цвета на кожата.

В някои случаи се препоръчва и ежедневна употреба на третиноин (Retin-A). Това е лекарство, което прилагате върху кожата си. Най-често се използва за лечение на акне, но може да ускори заздравяването след пилинг.

Какво да очаквам от химически пилинг с гликолова киселина Бургас?

Времето, необходимо за заздравяване след химически пилинг, зависи от това какъв вид е бил направен и колко дълбок е бил. Правилната грижа за кожата след пилинга е много важна. Тази грижа може да ускори заздравяването, да помогне резултатите да продължат по-дълго, да предотвратят инфекция и да се избегнат промени в цвета на третираната зона, причинени от излагане на слънце. Правилната грижа за кожата след пилинг е много подобна на грижата, използвана за подготовка за пилинг. Най-често включва:

  • Почистване на кожата често. Използвай вода или специално средство за измиване, което твоят козметик те посъветва.
  • Всекидневно овлажняване на кожата.
  • Избягвай излагането на слънце, докато лющенето не спре и слънцезащитният крем може да се използва. След като обелването на кожата спре, слънцезащитният крем трябва да се използва всеки ден. Новата кожа е по-вероятно да се повреди от слънцето.

Химически пилинг (с изключение на повърхностен пилинг) може да не се прави, ако имате:

  • Имаше ли скорошна операция или лъчево лечение на лицето ви. Това може да затрудни повторния растеж на кожата.
  • Активна херпесна инфекция, засягаща зоната, която ще се третира.
  • Нарушена имунна система. Това може да забави заздравяването и да увеличи риска от инфекция и промяна на цвета на кожата след пилинга.
  • Известни алергии към определени лекарства.
  • Резултатите от химическия пилинг зависят отчасти от дълбочината на проникване на киселината.

Повърхностният пилинг може леко да намали слънчевите щети и признаци на стареене, но не ги премахва. Резултатите може да не се появят известно време. И когато те се появят, може да видите само малки промени. Може да се наложи да повторите пилинга, за да получите желаните ефекти.
Твоят тип кожа, грижата за кожата преди и след пилинга, спазване на съветите на твоят личен козметик и начина ти на живот след лечение също могат да повлияят на резултатите. Някои видове кожни проблеми реагират по-добре на химически пилинг от други. Хората с по-светла кожа, които ограничават излагането на слънце след лечението, имат склонност да имат по-добри резултати от тези, които имат по-тъмна кожа, и тези, които продължават да прекарват много време на слънце.

Рискове

Като цяло, колкото по-дълбоко е проникването на киселината, толкова по-голям е рискът от странични ефекти и проблеми. Затова в HR Shine козметично студио Бургас изпозлваме най-щадящият повърхностен химически пилинг с гликолова киселина, за да избегнем рискът от увреждане на кожата. Химическите пилинг могат да причинят:

  • Зачервяване. Очаквай известно зачервяване на кожата след химически пилинг, което при повърхностния пилинг отшумява за ден-два.
  • Промени в цвета на кожата. Третираните зони могат да бъдат по-тъмни или по-светли от кожата около тях.
  • Лющене.
  • Подуване, главно около очите.
  • Белези.
  • Алергична реакция към химичното вещество.
  • Инфекция. Хората, които имат предразположение към херпесни огнища, изглежда е по-вероятно да имат огнище на инфекция след химически пилинг.
  • Повишена чувствителност към слънчева светлинаСпециални притеснения при дълбоки пилинг

Важно е да ни уведомиш какво се желаеш да постигнеш и да разбереш какви резултати можеш да очакваш. Дори при реалистични очаквания може да не видиш резултати няколко седмици или месеци след химически пилинг. Затова нашият експерт ще ти изготви индивидуален план от процедури и колко пъти е нужно да ги направиш, за да постигнеш желаната здрава и сияйна кожа.

Не чакай и ден, за да направиш стъпка към по-здрава кожа!

Очакваме те!

089 743 8588