Красота по време на изолация?!

Красота по време на изолация?! Мит или реалност?

Как да се грижим правилно за себе си по време на пандемията от Covid-19?

Няма съмнение, че настоящата пандемия успя да повлияе дълбоко на пълноценния живот и нормално протичащото ежедневие на всеки един от нас. На фона на негативната информация, която ни залива всекидневно в социалните медии, ние избрахме да мислим положително! Този тип лоши стечения на обстоятелствата трябва да се разглеждат като възможност. Затова създадохме „Красота по време на изолация?! Мит или реалност?“

За изключително кратък период от време Covid-19 успя да парализира както транспортът, така и здравната система, икономическата обстановка в целия свят, а какво остана да кажем и за потребителското поведение?! Светът беше принуден да вземе серия от мерки срещу разпространението на вируса, които наложиха да си останем вкъщи и да ограничим максимално социалния си живот. Това, от своя страна, провокира въображението ни по всякакъв начин.

Всеки един от нас си е мечтал за почивка от забързания си график. Е, сега я получихме. Макар да ни се иска да е при по-добри обстоятелства, все още имаме възможността да направим всичко, за което сме си мечтали. Така че, нека се насладим на пижамения си костюм и на малките удоволствия вкъщи! Време е да променим забързаното ежедневие и да се отдадем на нещата, които не забелязвахме, а са били винаги около нас.

089 743 8588

Как да прекараме пълноценно и безопасно времето си у дома?

Това, може би, е най-често задавания въпрос през последните месеци. Поради тази причина ние решихме да му намерим отговори!

На първо място, е важно да бъдем спокойни и да избягваме максимално паниката! Не е необходимо да и даваме власт над разума! От основно значение е избягването на микроби и всякакъв вид замърсяване.

Мислим, че знаем всичко за измиването на ръцете си, но битката с Коронавируса надхвърля многократно тези знания. При извършване на рутинните ни процедури по грижа за кожата, трябва да предприемем стъпки, за да предпазим както нея, така и продуктите ни от бактерии, частици и други патогени, с които се сблъскваме през целия ден, без дори да осъзнаваме.

Измий ръцете си!

Измий ръцете си!

Независимо по кое време от деня и колко пъти ще измием ръцете си, това е нещото, което се очаква от нас и от всички хора. Трябва да се мием често и качествено. Все пак ръцете ни докосват най-различни повърхности през целия ден, които са проводник на бактерии. Миенето на ръцете е първата логична стъпка, към която можем да прибегнем в период на пандемия. Това обхваща и моментите, в които използваме какъвто и да било козметичен продукт или грим с цел грижа за кожата. Не забравяй да измиеш ръцете си, за да не замърсиш неволно любимите си продукти. Това не е нашата цел. Нали така?

Ето и едно правило, което да спазваме: Винаги мий ръцете си с антибактериален сапун в продължение на 60 секунди!

Измий четките си за грим!

Следващото нещо, което трябва да направим, докато сме у дома по време на пандемията от Коронавирус, е най-накрая да почистим четките си за грим! Мръсните четки за грим са дишаща основа за бактериите! Това е и главната причина, поради която трябва да ги мием всяка седмица. Чудиш ли се защо по кожата ти се появяват неприятни обриви, въпреки добрата рутинна грижа, която и даваш? Ето това е твоят проблем!

Измий четките си за грим!

Трябва редовно да почистваме четките и гъбите си за грим, независимо дали има вирусна епидемия или не. Почистването трябва да се осъществи със спирт, с продукти, имащи 70% съдържание на алкохол или със сапун и много гореща вода!

Подреди своя личен “свят на красотата”!

Нека използваме карантината пълноценно! Ето един много момичешки начин да го направим, а именно като се захванем с подреждането на нашия личен кът за грим! Не е нужно да имаме хиляди неща, за да го правим. Внимателното организиране на колекцията ни за грим трябва да се състои в отделяне на нашите основни от по-малко използвани продукти. А защо да не ги селектираме и по цвят? Разделянето на нашите сенки и червила ще направи живота ни толкова по-лесен. Освен това е и чудесен начин да прекараме свободното си време!

Подреди своя личен свят на красотата!

Красота по време на изолация?!

Какъв по-добър начин да я постигнем от това да си подарим маникюр и педикюр!

Знаем, че не е препоръчително да се излиза от вкъщи, дори и що се отнася до посещение на салона за красота. Това не означава, че не можем да се погрижим сами за ноктите си и в домашни условия. Едно от забавните неща, които можем да направим, докато се задържаме вкъщи, по време на това огнище на Covid-19, е да си осигурим страхотен маникюр. Ами да! Защо не? Не е трудно да направим ноктите си у дома! В Интернет има куп дизайни, които можем да използваме за идеи.

Красота по време на изолация?! Маникюр и педикюр

Най-хубавото е, че не е нужно да си професионалист, за да пресъздадеш тези дизайни на собствените си нокти!

Netflix & Face Mask

Забрави за Netflix и Chill, защото вече е заменено от Netflix и Face Mask! В моменти на пандемия модата се изменя непрестанно. Нанасянето на маска за лице се превърна в най-добрата релаксираща терапия! Ако винаги си била притисната от времето и никога не си се наслаждавала на този “лукс”, то сега е твоят шанс да се възползваш пълноценно от създалата се ситуация. Ако нямаш готова маска за лице, не се притеснявай! Има много домашни маски за сияйна кожа, които могат да бъдат направени с помощта на съставки от кухнята!

Netflix and Face mask

Погрижи се за устните си!

Както добре знаем, грижата за устните винаги остава на заден план, що се отнася до грижа за кожата. Сега имаме възможността да използваме правилно времето прекарано у дома. Нека да направим устните си готови за целувки, като включим грижата за устните в рутината си за красота!  Редовното ексфолиране на кожата премахва мъртвите кожни клетки. Вече има множество домашни средства и продукти, насочени към грижа за устните, които можем да използваме. Възстанови блестящия вид на устните си в домашни условия, а след като отминат тежките времена, козметично студио HR Shine ще се погрижи за теб! Ела и се наслади на процедурата по безиглено уголемяване на устните с хиалурон! Направи устните си готови за целувка с HR Shine!

Направи устните си готови за целувка!

Използвай крем за ръце!

По време на пандемията от Коронавирус е задължително да мием ръцете си често! Освен това е необходимо да използваме множество средства за дезинфекция на ръцете. Спазването на такава рутина обаче може да направи кожата ни суха и напукана. Време е да се запасим с крем за ръце, за да поддържаме кожата си овлажнена през целия ден!

Използвай крем за ръце!

Изпълни ли всички наши препоръки до тук?! … Значи е време за следваща стъпка!

089 743 8588

Овладей изкуството на грима

Винаги има какво ново да научим, когато става дума за грим! Защо да не усъвършенстваме грима си по време на престоя ни вкъщи? От изучаването на уроци за правилно гримиране, научаването как да усъвършенстваме котешкото око, или да разберем как се нанасят сенки за очи, до намирането на подходящите нюанси на червило, които да съответстват на нашия тип кожа, всичко това се намира в Интернет пространството! Сега е моментът да издигнем нивото си на гримиране, а защо не и да станем професионалисти! Във времена на затишие се раждат най-големите гении!

Красота по време на изолация?! Как да я постигнем?

HR Shine мисли за своите любими клиенти и затова сме Ви подготвили няколко съвета за красота, които да спазвате в периода на пандемията от Коронавирус! Нека започнем така:

Красота по време на изолация?! С чистота!

  • Чистота: Дори и да прекарваме целия си ден вкъщи, винаги трябва да почистваме кожата си сутрин и непосредствено преди лягане. Направи един лесен тест сама, за да се убедиш! Почисти лицето си с навлажнена памучна кърпа и ще видиш как кожата ти се замърсява, дори когато не носиш грим! Завърши почистването, допълвайки го с тонизиращ и освежаващ лосион без алкохол.
  • Ексфолиант: Веднъж седмично си определяй ден за почистване и подновяване на кожата в дълбочина. Важно е да използваме пилинг, подходящ за нашия тип кожа!
  • Допълнителна хидратация: Нека поддържаме хидролипидната бариера на тялото ни в добър баланс и отлично състояние. Възползвай се от престоя у дома като се грижиш пълноценно за кожата си, използвайки продукти, които я успокояват и хидратират в дълбочина. Направи тези процедури рутина!

Допълнителна хидратация

 Допълнителни фактори, оказващи влияние върху нашата красота по време на изолация!

  • Енергия : Кожата ни се нуждае от време и енергия, за да може да подобрява своите специфични нужди. Серумите, ампулите и бустерите са великолепни активатори на красотата.
  • Активирай лицето си : Това може да бъде осъществено чрез практикуване на йога за лице. Може би ти звучи странно?! Предлагаме ти да направиш серия от упражнения, които стимулират и тонизират лицевите мускули, за да спомогнеш активирането и набавянето на кислород на кожата ти.

Спа в домашни условия

  • Спа в домашни условия : Вземи страхотна баня и кажи „Заслужавам си“! Забрави за мобилния телефон и вируса! Създай си прекрасна релаксираща атмосфера, поставяйки ароматни свещи, пускайки любимата си музика и не забравяй мехурчета, много мехурчета, за да стимулираш настроението, което заслужаваш!
  • Тренировки у дома : Защото трябва да се движим, за да не се сковаваме! Упражнявай мускулите си с функционална гимнастика, само с тежестта на тялото си – има много упражнения, които допринасят да влезнем в страхотна форма, а защо не и да се забавляваме добре!

Тренировки у дома!

  • Здравословно хранене : Забавлявай се в дните на карантина с готвене у дома. Покажи на всички как се готви, включвайки по-здравословна храна в менюто си! Време е за готвене! Остави въобрaжението си да се развихри. Създай оригинални рецепти, които да се харесат не само заради външния им вид, а заради вкуса им.

Може би всички тези съвети ти се струват незначителни сега?! Довери ни се и започни да ги спазваш! Само така ще разбереш дали твоята красота по време на изолация е мит или реалност! Сигурни сме, че ще ни благодариш!

А сега, нека засегнем един въпрос, който също е от изключителна важност!

Може ли една малка промяна в рутината ни за красота по време на изолация да помогне на имунната ни система?

В такива несигурни времена на пандемия, мислите ни се фокусират изцяло върху здравето.

Независимо дали се опитваме да поддържаме собственото си здраве, или помагаме на близките до нас хора, сега е моментът да се заемем сериозно с опазването на имунната си система.

089 743 8588

Може ли една малка промяна в рутината ни за красота по време на изолация да помогне на имунната ни система? Отговорът на този въпрос е ДА! Трябва просто да направим обикновена настройка на нашия режим за красота! Гарантираме ти, че всички промени в ежедневния прием на витамини са лесни и полезни!

Може ли една малка промяна в рутината ни за красота по време на изолация да помогне на имунната ни система?

Снабдени с витамини за подсилване на имунната ни система, ние имаме всичко необходимо за поддържане на здравословните телесни функции, комбинирани с балансирано здравословно хранене и физически упражнения. Време е да разгледаме малко по-задълбочено този въпрос, с цел да установим дали има ползи от превръщането му в ежедневна част от рутината ни!

Витамините, от които се нуждаете за здрава имунна система

  • Витамин C – Всички знаем за витамин С, което помага за преодоляването на обикновената настинка. Нали така? Но как ни помага то за укрепване на тялото?

Истината е, че витамин С спомага за защита на клетките, поддържа здрава кожата ни, кръвоносните ни съдове, кости и хрущяли, и още по-специално се използва при заздравяване.

Можем да го набавим от прясната храна като зелени чушки, цитрусови плодове и ягоди. Освен това, добавката е лесен начин да поддържаме приема си на витамини и хранителни вещества.

  • Витамин Е – Витамин Е е мощен антиоксидант, който ни помага да се преборим с инфекциите в организма ни.

Известно е, че спомага поддържането на здрава кожа и очи, но основните му роли са укрепването и защитата на организма и имунната система.

  • Витамин А – Друг основен стимулант на имунитета. Този витамин се бори с инфекциите и болестите като поддържа здрава носната лигавица.

Можем да си осигурим витамин А благодарение на моркови, тиква и тиквички. В случай, че не консумирате тези продукти, изберете опция за добавка.

  • Витамин D – Така нареченият витамин „слънчева светлина“ никога не е бил толкова важен, колкото сега, тъй като ни съветват да стоим у дома и не можем да се снабдим с такава.

Освен това, витамин D поддържа костите, зъбите и мускулите ни здрави, като регулира нивата на калций в организма.

  • Цинк – Цинкът поддържа кожата и косата ни здрави. Също така, засилва имунната ни система и успява да контролира възпалението в тялото ни.

Той спомага производството на нови клетки и ензими, зарастването на рани и обработката на въглехидрати, мазнини и протеини от храната.

Набавяй си необходимите витамини ежедневно!

Надяваме се с тези съвети да сме събудили желанието за правилна грижа за себе си по време на пандемията от Covid-19.

Е, възможна ли е красота по време на изолация?

Красота по време на изолация в домашни условия

Бъди здрава и красива с козметично студио HR Shine!

089 743 8588