Как да хидратираме кожата на лицето?

Хидратиране на кожата на лицето-ключът към красотата!

Хидратиране на кожата на лицето – символът на сияйното АЗ

Хидратиране на кожата на лицето – независимо от типа кожа, който притежава всеки човек – суха, мазна, нормална или смесена, за да бъде сияйна, красива и добре защитена, тя се нуждае от хидратация.

Хидратиране на кожата на лицето
Хидратирането на кожата на лицето е основно понятие за осигуряване на необходимата вода и овлажняващи съставки за кожата. Благодарение на тях, тя възобновява своя вид като става гладка, свежа, с добър тургор и без наличието на бръчки. Перфектно поддържаната кожа винаги изглежда здрава, сияйна, еластична и без излишни неравности.
Важно е да се обърне внимание на употребата на различни козметични хидратиращи кремове, които са предназначени за домашна грижа. Те поддържат добрия вид на кожата като стимулират задържането на вода за по-дълго време. Слънцезащитните кремове, с които се мажем през летния сезон, за да се предпазим от вредните UV лъчи, също оказват положително влияние върху хидратирането на  кожат на лицето не само през горещите летни дни, а и през останалата част от годината, ако кожата го изисква.

Процедурите по хидратиране на кожата на лицето са доста важна част от поддържането на здрава и ослепителна кожа през цялата година!

Всъщност, можем да разгледаме хидратацията като базова поддръжка на кожата. Тя играе ролята на основа, която може да бъде използвана както самостоятелно, така и в комбинация с различни процедури, съобразени с изискванията на конкретния тип кожа на клиента.
Дълбокото овлажняване на кожата може да бъде извършено единствено в козметичен център, с помощта както на определена апаратура и съответните продукти, така и с прилагането на различни масажни терапии, които вървят ръка за ръка с множество продукти за хидратация – колаген, хиалуронова киселина, различни видове витаминни комплекси, които обогатяват кожата и водят до нейното овлажняване.
Пълноценният и балансиран живот е свързан с постигането на точно определен баланс. Това не е изключение що се отнася и до твоята кожа. За да се поддържа влажността на кожата ти и за да бъде тя хидратирана, се нуждае от здравословни нива както на вода, така и на стойности на мазнинност.

Дехидратиране на кожата на лицето

Дехидратацията е един от най-разпорстранените кожни проблеми в ежедневието що се отнася до правилното хидратиране на кожата на лицето!

Той засяга до 96% от населението. Дехидратираната кожа благоприятства стареенето, стимулира загубата на колафен и еластичност и лишава от жизненоважни хранителни вещества. Наличието на балансирано количество течности в нашите клетки е необходимо за правилно действащите функции на кожата. Липсата на хранителни вещества, вода и наличието на отпадъци кара клетките бавно да спрат функционирането си и да загинат, тъй като без течности, протичащи между клетките, хранителните вещества не могат да преминат през тях и вредните отпадъци не могат да се пречистят от тялото ни. Въпреки това, сухият тип кожа не е единствения засегнат вид. Дори на мазната кожа може да липсва хидратация. Всъщност, достатъчните водни нива спомагат на клетките да поддържат влагата. Това от своя страна допринася за хармонията на кожата, като балансира производството на мазнини.
С напредването на възрастта кожата става все по-дехидратирана по естествен път, което е основен фактор в процеса на видимите признаци на стареене като например наличието на бръчки, преждевременно стареене, фини линии и т.н, както и загубата на витамини и хранителни вещества.
За голямо щастие, има начини, които могат да ни помогнат да поддържаме пълноценни и балансирани нива на хидратация с напредване на възрастта.

Грижа за сияйно лице!

Един от начините за това е именно терапията на Guinot за хидратация !

Тя обхваща двойната йонизация, осъществяваща се с помощта на апарата на Guinot, както и използването на серуми с активни съставки, благодарение на които се постига така желания резултат, а именно хидратирана, гладка и сияйна кожа.
Продуктите на козметичната компания Guinot са се доказали с изключително качество на международния пазар. Те са изработени основно от растителни компоненти с добавени активни пречистени съставки, не включват в себе си парабени и са високотехнологично тествани в лаборатории.
Като поддържащи процедури за хидратация се използват разнообразни серуми с колаген, насищане на кожата с кислород под налягане, както и различни видове маски.

А сега, нека се запознаем с няколко интересни факта за хидратирането на кожата на лицето!

Знаете ли, че приемът на вода е жизненоважен за здравата и пълноценна кожа, но самото пиене на вода не е достатъчно, за да поддържа кожата адекватно хидратирана.
Водата представлява около 60-75 на сто от телесното ни тегло, служейки като важна част от нашето хранене и благополучие. Водата влияе на различни телесни функции – апетит, умора, телесна температура, стави, хранителни вещества, отпадъци, кожа, предотвратяване на заболявания и т.н.

Водата-основно средство за хидратиране на кожата на лицето
Водата взима главно участие в почти всяка една част от тялото ни и помага на притока на кръв, насърчава химичните реакции в клетките и регулира телесната температура. Когато се дехидратират, тези функции се нарушават, което оказва влияние на притока на кислород, работоспособността и умората, които в крайна сметка могат да повлияят на нашето здраве.
Средносатистическият човек трябва да консумира, съответно около 2,5 литра при мъжете и 2 литра вода при жените на ден, 70-80% от които трябва да се извличат от водата, а останалите от храната, която консумираме. Въпреки това, когато спортуваме, трябва да сме наясно, че колкото повече вода губим чрез потта и изчистването на токсините, толкова трябва да допълваме ежедневния прием.

Всяко кафе, чай, безалкохолно, сок или друго ни дехидратират допълнително и за тях също трябва да допълваме дневния прием с още 0.5 л. вода на всяка чаша друга течност!

Хидратиране на лицето с вода

Така приемът на вода определено се увеличава,което също не е добре. По този начин се измиват и полезните вещества от тялото ни. Затова по-добре заложи само на вода и избягвай останалите течности, които дехидратират.

Поддържането на правилно хидратиране на кожата на лицето, обаче, е нещо повече от пиене на вода!

Сънят и стресът са основни причини за дехидратацията. Опитвай се да получаваш необходимото ти количество вода на ден, както и ежедневните си 8 часа почивка на нощ. Твоето телесно тегло и ниво на упражнения променят количеството вода, от което се нуждаеш. Водата е ключът към хидратираната и здрава кожа. Изгради си навик да пиеш поне 10 чаши вода дневно. Това не само ще поддържа кожата ти хидратирана, но и ще третира десет хиляди други телесни нужди.

Препоръчително е да използваш различни продукти и маски с жожоба, арган, алое или авокадо.
Използвай вода от чисти продукти като краставица или рози. Както всички добре знаем, розовата вода е широкоразпространен начин за освежаване и почистване на лицето. Не е благоприятно върху кожата да се прилага вода с добавени етерични масла.
Подходящо е да се набляга на храни като диня, различни плодове, грозде, грейпфрут, маруля и домати. Семената от чиа са също изключително подходящи. Кожата ти обича здравословни Омега-3 мастни киселини, затова се опитай да включите в храненето си и храни като бадеми, сьомга и авокадо.
При използването на различни видове серуми за лице, подходящо е те да съдържат съставки като хиалуроновата киселина или алфа хидрокси киселините.

Хидратиране на кожата на лицето с маска

Избягвай захарта!

Отрицателният ефект на захарта върху телата ни е безкраен, но същото важи и за кожата. Тя сериозно стимулира процеса на стареене, отслабва имунната система, причинява разпадането на колагена и еластина, което води до увиснала кожа и бръчки.

Нека разгледаме и няколко фактора, които нарушават правилното хидратиране на кожата на лицето!

Неправилното почистване е един такъв унищожител на хидратацията на кожата. Искрящочистата или опъната кожа, никога не трябва да се свързва с перфектна кожа. Това всъщност могат да бъдат признаци за дехидратация. Сапунът и другите почистващи препарати нямат необходимия pH баланс и поради това оказват вреди на кожата ни.

Начини за поддържане на сияйна кожа!
Други първопричинители на дехидратация са грубите химикали в продуктите, които използваме, излагането на слънце повече от необходимото, непиенето на достатъчно количество вода, пушенето на цигари, както и употребата на определени лекарствени продукти. Необходимо е преди да употребиш даден продукт да прегледаш внимателно етикетите, като видиш какви съставки обхваща.
Горещите душове също изсушават кожата. Важно е да поддържаш нормална температура на водата. Горещата вода измива себума, от който кожата ти се нуждае, за да задържа влагата. Добро решение на този проблем е да използваш хладка вода, когато миеш лицето си. Алкохолът и кафето са още едни причини за дехидратация, като с напредването на възрастта можем да видим вредите, които причиняват на кожата почти веднага.
Липсата на изпотяване е лош показател за поддържане правилна работата на порите, тъй като по този начин тялото се освобождава от токсините. Когато се потим, въпреки че губим течности, тялото ни също така елиминира токсините и поддържа порите чисти. Именно те, заедно с намалената токсична тежест спомагат за поддържането на цялостната хидратация на тялото.
Необходимо е да внимаваме през зимните месеци при излагането на топлина от пещите, печките на дърва и различните отоплителни уреди, тъй като те нанасят голяма вреда на кожата и я дехидратират изключително бързо.

По какъв начин можем да разберем дали кожата ни е дехидратирана или е просто суха?

Дехидратираната кожа много често няма своя нормален блясък, така че може да изглежда бледа и неосвежена. Така че, ако на лицето ти му липсва обичайният блясък, то най-вероятно кожата ти се е дехидратирала по една или друга причина.

Какви могат да бъдат последствията от дехидратацията на кожата на лицето?

Нарушеният хидробаланс на кожата води до различни козметични и здравни проблеми. Като част от тях можем да обособим именно появата на бръчки, зачервявания, напуквания, лющене, появата на алергии и брадавици, ускоряване процеса на остаряване и т.н.

Признаците на дехидратация не оказват само външно влияние върху кожата.

Те могат да се отразят по най-разнообразни начини. Един от тях е усещането на сухота в устата. Ако тялото ни не може да възпроизведе достатъчно слюнка, то няма достатъчно течности. Дехидратацията може да се отрази и в цвета на урината, както и в това колко често уринираме. Благодарение на количеството вода, което консумираме дневно, се отстраняват отпадъците от кръвта под формата на урина. Ако не се консумира достатъчно вода, то просто отпадните частици се задържат в тялото, но това може да причини доста сериозни проблеми с течение на времето. Когато урината е прекалено концентрирана, отпадните частици се прилепват заедно и се образуват камъни в бъбреците.
Дехидратацията може да се отрази и чрез по-ниско кръвно налягане. Повече от половината от кръвта е плазма. Тя, от своя страна се състои от вода, протеини и сол. При недостатъчно наличие на плазма, кръвта не може да се придвижва към необходимите органи.
Количеството на консумиране на вода дневно влияе също така и на мускулните спазми. При концентриране на кръвта тя първоначално отива в сърцето, всички останали органи са на заден план, дори мускулите. По този начин се образуват мускулни крампи.
Ако умората постоянно те надвива и се чувстваш сънлив/а и отпаднал/а, то тогава в тялото ти има недостиг на вода. Това може да доведе дори до силно главоболие.

Маска за лице

Кога е необходимо да потърсим медицинска помощ във връзка с осъществяването на правилно хидратиране на кожата на лицето?

Ако след прилагане на различните методи няма ясно изразено подобрение, а дори обратното – кожата става още по-суха.
Ако кожата стане болезнена или възпалена.
Необходимо е да знаем, че:
Сухата кожа обича масла от кокос, авокадо и зехтин.
Мазната кожа обича масла от пореч, коноп и жожоба.
Но всеки тип кожа се чувства невероятно с кактус, бодлива круша и камелия.

Много често се допускат няколко грешки, а именно:

Хидратиращите продукти не се нанасят на суха кожа. За да е по-качествен ефекта е необходимо да се нанасят непосредствено след като се попие водата от лицето след баня.
Много често се избират неподходящи за определения тип кожа хидратиращи продукти.
Често се използват качествени продукти само за лицето или дори само за зоната около очите. Както всички знаем, кожата е най-големият орган в тялото ни. За да функционира добре, ние трябва да полагаме добри грижи за нея. По този начин тя ни се отплаща. Външни фактори като мръсния въздух, който ни заобикаля и горещата вода спомагат за премахването на защитния и липиден слой, което е равностойно на изсушаването и.
Все пак кожата не е само на лицето ни и около очите. Ако не се грижим достатъчно добре за кожата на цялото ни тяло, а само частично, то тя започва да страда и да се получават разнообразни проблеми, с които след това трябва да се борим.
Мазната кожа също има нужда от правилната доза хидратация. Получава се произвеждане на повече мазнини, понеже кожата по този начин изгражда защита срещу продукти, които силно я изсушават и дехидратират. По този начин кожата се опитва да балансира. Необходимо е да се хидратира редовно и по този начин да се регулира себума. При този вид кожа е важно да се избягват продукти, които запушват порите.

Независимо по кое време от годината, всички искаме да изглеждаме невероятно, със свежа и сияйна кожа, която да запазим красива и здрава!

Именно затова създадохме тази статия. Надяваме се, чрез нея да намериш отговори на твоите въпроси, свързани с това как можеш да запазиш кожата си хидратирана и да изглеждаш и да се чувстваш неустоимо красив/а през цялата година.

Хидратиране на кожата на лицето-ключът към сияйното Аз!

Или ни попитай кое е най-ефикасното за твоята кожа и нашият козметик – експерт ще направи анализ и план за теб!

Грижи се за твоята кожа и тя ще ти се отплати със сияйна красота!