Женски практики и ритуали

Женски практики и ритуали с Христина Стефанова

Малко повече за женските практики и ритуали


Първо нека да уточним какво е Ритуал?
Ритуалът е церемония, тържественост, форма на честване или отбелязване на важни моменти или събития от живота ни.
В този смисъл това е определена последователност от действия с цел да отбележим или отпразнуваме дадено събитие!
Ние, хората, сме единно цяло с Природата, зависими сме от нейните ритми, цикли и дори само от метеорологичните условия. Особено жените сме тясно свързани с енергията на Луната, с нейните основни фази Новолуние и Пълнолуние. Луната Влияе на женското тяло изключително много, тя отговаря за течностите в тялото ни, за майчинството, за женската енергия, както и за женското ни здраве. Разбира се, това може да бъде изследвано по- надълбоко чрез личната ни астрологична карта и ще е от голяма полза за всяка една от нас. Но за астрологичното направление ще можете да прочетете в други статии в сайта.
Днес ще ви разкажа повече за Ритуалите!!
Защо е добре за нас като жени да правим тези чествания?
Първо: В жените е силата, от която се нуждае мъжката половина от човечеството. Какво имам предвид? Жените сме устроени да съхраняваме енергия, ние имаме матка и съответно този наш орган носи живота, в него се посява семенцето и това е мястото, където се съхранява енергията. Жената е като ваза, в която се съхранява този енергиен животворен поток, който е безкраен! Но от нас зависи дали ще е достатъчно ресурсен,за да поддържа не само здравето ни, а и благополучието на нашите партньори, деца и нашето собствено!!
Жена без вътрешен ресурс няма силата и устойчивостта да преминава с лекота през житейските трудности.

Ние, жените сме източника, мъжете черпят от нас тази енергия, която ние успеем да привлечем, да съхраним, да я увеличаваме, за да имаме какво да дадем. Чрез участие в Ритуали по време на Новолуние, Пълнолуние или други лунни фази ние правим точно това- увеличаваме своята енергия, учим се как да я съхраняваме в телата си и как да я използваме в живота си!
В нашите Ритуали няма нищо религиозно, не са свързани с определена вяра – християнска, мюсюлманска или каквато и да е друга. Не се отричат или подкрепят фанатични идеи и няма религиозен характер!
Това са Ритуали на благоденствието, целящи всяка една от нас да усети връзката си с Лунните ритми, да се синхронизира с циклите на Природата и да ги интегрира в тялото и живота си с единствената цел да подобри нивото на своята енергия, да е здрава и да живее в изобилие!
Ритуалите са на различна тема и с различна продължителност в красива, защитена и подкрепяща атмосфера и с моето лично присъствие като водеща!
Нека да събудим своята женска същност и интуиция, за да бъдем полезни на себе си и близките си!

Специално за Вас, Христина Стефанова – женски коуч

Последвайте и страницата във Фейсбук: Женски практики, ритуали и консултации с Хриси