Съществува ли дефиниция за красота?

Дефиниция за красотата

Паралел между естетичността и кича

В 21 век е неизбежно засягането на една доста популярна тема, а именно – “ Дефиниция за красотата “. Може би всеки от нас се пита – Как по – точно да разграничим подчертаването на естествената красота и непрестанното ни желание да изглеждаме все по-хубави и забележими? А дали това не се е превърнало в кич?

Паралел между естетичността и кича

Тук идва моментът, в който козметично студио HR Shine дава експертното си мнение и разкрива тайните за правилно подчертаване на естествената красота. Защото тънката линия между естетичността и кича не трябва да бъде прекрачвана!

Грозната страна на индустрията за красота

Всеки човек има своя собствена дефиниция за красотата. Но не можем да отречем, че в ежедневието си все по – често срещаме жени, които в стремежа си да изпъкнат, неусетно преминават границата между естетичната красота и кича. Силното желание да изглеждат привлекателни преминава в неспирно търсене и изпробване на абсолютно ненужни козметични процедури, към които се пристрастяват.  Тук идва и моментът, в който индустрията за красота показва своето “грозно“ лице.

Дефиниция за красотата - "Грозното"лице на козметичната индустрия

„Прекаленото“ не е нито модерно, нито красиво, а твърдо можем да кажем, че не е и здравословно! За щастие, можем да твърдим, че вече се появява тенденция за избор на по – естествено и умерено разкрасяване.

Козметично студио HR Shine предлага козметични услуги за всеки вкус като гарантира високо професионално ниво, перфектно качество на използваните материали и експертен начин на изпълнение. Гарантираме, че нашите процедури не налагат неочаквани алергични реакции, както и други последствия за здравето и външния вид на клиентите ни! Избери качеството, заложи на HR Shine!

Различни хора, различна дефиниция за красотата

В днешно време модните тенденции се развиват толкова бързо, а светът е изпълнен с куп информация за всяка тема. Това предразполага и твърдението, че различните жени имат различна възприемчивост за красота.

Обикновено тези предпочитания са повлияни до голяма степен от начина на живот, който водят дамите. Има сценични професии, които изискват по-екстравагантна визия, а има и такива, където експресивният външен вид не е уместен. В такива моменти клиентките ни избират умерения и класически външен вид.

Както стана дума, малко по-рано, тенденциите налагат все по-честия класически избор на дамите. Те избират да подчертаят натуралната си красота, изразителен поглед, по-интелигентен и елегантен външен вид.

Различни хора, различна дефиниция за красотата

Важно е да споменем, че козметичната индустрия достига максимални нива на иновативност, затова и търсенето е постоянно. HR Shine предлага разнообразни и доказано действащи услуги, които да отговарят на изискванията на всеки един клиент.

089 743 8588

Освен, че ценим естествената красота, ние държим изключително много на здравето на своите клиенти. В комбинация от всички тези жизненоважни фактори и стремежа ни да предложим най-доброто на пазара, създадохме козметично студио HR Shine. Тук ние влагаме целия си натрупан опит и знания от дългогодишната ни практика. Изключително се радваме, че резултатите, които отчитаме  са оценени високо от Вас – нашите любими клиенти.

Можем ли да дефинираме различното като красота?

Можем ли да дефинираме различното като красота?

В днешно време започва да се налага тенденция, която показва, че да си „различен“ е красиво! Това е поредното доказателство, че светът излиза от общоприетите норми и започва да мисли глобално.

Все по-често чуваме – „Бъди различен! Не бъди като всички!“. Дори така наречените от нас „недостатъци“ се превръщат в чар. Тези твърдения вече не са толкова безумни. Красотата е блестяща, крехка и различна за всеки човек.

Дефиниция за красотата - различна за всеки един от нас

21 век ни налага да бъдем последователи на модата. Затова и вярваме, че дрехите имат способността да ни правят по-красиви. Често искаме да бъдем доста по-слаби от това, което сме всъщност, да придобием тен, да ходим на фитнес, да спазваме диети или да се подлагаме на козметични процедури. И всичко това, за да достигнем далечната и така желана цел – красотата. А колкото повече се стремим към всичко това, толкова по-абсурден става този стремеж.

Първо, така наречената „перфектна“ красота е скучна. Има много повече чар в това да бъдеш различен. Със сигурност, ако всички бяхме съвършени, тогава еднообразието щеше да се наложи в модата. А това би било нетърпимо.

Можем да се насладим на красотата само ако имаме правилната представа за нея, а защо не и за нейната противоположност?! Все пак Раят се нуждае и от Ад, нали така?

Следвайки този аргумент до неговото заключение, скоро ще видим, че различната дефиниция за красотата е от съществено значение, за да запазим „цветовете“ живи.

Нека прегърнем идеята за „различното“

„Различното“ заслужава да бъде разбрано. Едва ли, животът би бил по-хубав ако всички сме еднакви?! Тогава какъв ще бъде смисълът му?

089 743 8588

В миналото разбиранията за красота са били коренно различни от тези сега. С времето, манията за красота успява да наложи толкова иновативни методи за постигане на невъзможното. Освен тази мания, недостатъците са другият фактор, който ако не съществуваше, може би щяхме да се питаме, какво щеше да провокира желанието за красиво?

„Различното“ заслужава да бъде разбрано.

Благодарение на всички тези фактори, които се налагат неспирно, вече имаме възможност да предложим толкова разнообразни услуги, насочени към постигането на мечтания външен вид.

И все пак, нека не забравяме, че естетичното е въпрос на гледна точка!

Как да се спрем на точния специалист?

За да се убедите, че сте на правилното място, е необходимо да проведете консултация със специалист. Освен това, трябва да получите отговор на всички свои въпроси.

Нека дадем пример с една от любимите ни козметични услуги: Боядисване на мигли и вежди.

Боядисване на мигли и вежди

Може би Ви звучи лесно? Но не чак толкова. Основните неща, които трябва да знаем са следните:

Нюансът е един от най-важните избори при процеса на боядисване на мигли и вежди. Доста често се налага да се смесват различни багрила, за да може специалистът да произведе цветът, който е точно за нас.  След като е избран подходящия нюанс, нашият професионален козметик почиства кожата на лицето и нанася боята с четка в правилната форма. Препоръчително е и нанасянето на бариерен крем около челото или миглите. Той, от своя страна, спомага за предпазване на кожата от оцветяване извън необходимия контур. След като багрилото се нанесе върху веждите или миглите, трябва да престои до пет минути. С премахването на багрилото и бариерния крем от лицето, приключва и процедурата. Веждите стават плътни и натурално изглеждащи, а миглите стават неустоими и дръзки! Затова и високото качеството е от изключителна важност. Нюансът трябва да бъде правилно подбран и след това боята да се постави внимателно, като се избегне оцветяване извън необходимия контур. Целта на процедурата по боядисване на мигли и вежди е да бъде постигнат естествен краен резултат.

Дефиниция за красота според козметично студио HR Shine

Крайният резултат, разбира се, зависи от техниката и опита на специалиста. Редно е, преди да пристъпите към подлагане на каквато и да било процедура, да видите работата на козметика, по възможност не само на снимка. Истинското майсторство се постига с годините усилена работа. Козметично студио HR Shine е един прекрасен пример за това. Ние имаме честа да се наложим сред най-добрите специалисти в Бургас, но всичко това е постигнато с години усилен труд.

Целта на специалиста е да извърши процедурата по най-правилния начин, съобразен с изискванията и външния вид на клиента.

Понеже се насочихме към процедурата по боядисване на вежди и мигли, е добре да споменем, че лицето е тази част от тялото ни, която има нужда от специално внимание.

Лицето - тази част от тялото, която изисква определено внимание.

В множество от случаите, специално при веждите, има асиметрия, която трябва да бъде коригирана, като се извърши внимателна преценка и рисуване на формата. След като това бъде постигнато се извършва и самата процедура. Правилният нюанс на веждите се нанася с внимание, за да може да се осъществи правилно процесът. Трайността на боядисването на мигли и вежди е индивидуална, тъй като зависи най-вече от качеството на кожата на клиента. В общия случай при нормална до суха кожа, отражението на нюанса, оставащо във времето, е от около четири до шест седмици.

Нека не забравяме, че правилната грижа за лицето ни спомага за постигането на най-добрия и естествен външен вид!

Подходящо е да знаем, че всяка една козметична процедура е индивидуална сама по себе си, а за да бъде извършена качествено й е необходим различен период от време.

089 743 8588

Може би се чудите защо избрахме да обвържем темата за дефиниция на красотата с тази за боядисването на мигли и вежди?!

Нека започнем така! Ако се вгледаме за по-дълго в огледалото, вниманието ни ще се съсредоточи именно върху миглите и веждите ни. Тогава в съзнанието ни излизат множество въпроси. Важни ли са веждите и миглите за здравето ни или това са просто естетически характеристики, които ни помагат да изглеждаме по определен начин, или да изразяваме емоция? Как изглеждат те в очите на хората? Правилно ли се грижим за тях?

Какво е общото между дефиниция на красотата и боядисването на мигли и вежди?

С развитието си, ние губим много излишно окосмяване по телата си, особено в областта на лицето. Но веждите и миглите остават основна част от нашия външен вид. Това е така, защото освен за естетическия ни външен вид,  те се грижат и за поддържането на очите и зрението ни чисти. Козметично студио HR Shine ти предлага да разгледаме малко по-подробно защо имаме нужда от вежди и мигли? Надяваме се да събудим любопитството в теб!

Защо имаме вежди и мигли?

В днешно време ясноизразената и красива визия налага статус в обществото. Веждите и миглите имат голям принос за това. Освен естетически качества, те притежават и доста по-значителни такива като например предпазването на зрението от влага, пот и други странични фактори.

Едва ли сте се замисляли защо веждите ни са с извита форма? Ами, това си има точно определен отговор. Истината е, че точно формата е тази, която пренасочва влагата към страните на лицето, далеч от очите. Перфектните вежди, сами по себе си, комплементират очите. Те привличат вниманието към окото, без да фокусират вниманието върху себе си.

089 743 8588

Миглите, от своя страна, предотвратяват дразнене и заразяване на очите. Те са нашата защитна бариера, която предпазва от чужди влияния, влага, дразнене и дори инфекции. Когато затворим очи, миглите се свързват помежду си и образуват плътен слой. По този начин изолират нежеланите частици вън. А, ако отворим очи, извитата форма на нашите мигли ни помага да отдалечим влагата и водните частици от тях. Миглите усещат всяко движение, което се осъществява твърде близо до окото. По този начин изразяват своята защитна реакция и започват да мигат.

Замисляли ли сте се как приемаме всичко това за даденост?

Сега, когато осъзнаваме важността на миглите и веждите, извън качеството им на естетични черти на лицето, се надявам да започнем да се грижим правилно за тях. Нека ги поддържаме здрави и пълноценни. А ако искаме това да стане, трябва да избягваме козметичната епилация, както и подстригването, тъй като те може да доведат до загуба на мигли и/или вежди.

Дефиниция за красота според козметично студио HR Shine

Естетичната гледна точка на „Дефиниция за красотата“

Много жени нямат търпението и времето да полагат правилните грижи за себе си. А дори и да разполагат с достатъчно време, те си слагат изкуствени мигли с неправилна дължина и извивки, и запълват веждите си по неподходящ начин.

Те смятат, че да имаш гладки, равномерни, перфектни мигли и вежди е лукс. И този лукс се постига само с цената на множество часове за гримиране. Въпреки, че нито един козметичен продукт или грим не издържат по-дълго от няколко часа, не е шокиращо, че боядисването на мигли и вежди, и удължаването им се превръщат във все по-популярни тенденции в модния свят. Вижте как за по-малко от тридесет минути веждите и миглите Ви се трансформират! А знаете ли кое е още по-невероятно? Ами, на следващата сутрин те изглеждат все толкова добре!

Ако все още не сте изпробвали тези великолепни процедури, то сега е моментът да го направите. Правилният избор на професионално отношение е козметично студио HR Shine!

Ние, от HR Shine, сме ценители на естествената красота и смятаме, че тя има нужда само и единствено от умерено подчертаване. Защото всяка една от нас има свой собствен чар, който не трябва да бъде изгубен!

Естетичната гледна точка на "Дефиниция за красотата"

Бъди актуална! Бъди красива! Бъди ти!

089 743 8588

Ето къде се намираме