Грижа за кожата през есенния сезон!

Есента и кожата на лицето

Как да полагаме правилна грижа за кожата през есенния сезон?

Есента, както всички знаем е времето за смяна на листата, по-топли дрехи и по-хладни дни. Промяната във времето обаче изисква промяна в грижата за кожата през есенния сезон! Веднага щом температурата спадне, кожата ни позволява да се запознаем с всичко за това. Стегнатостта на кожата, сухотата и сезонните промени наистина създават много въпроси у нас. Например как да се погрижим правилно за кожата ни, за нейната хидратация? Затова ние решихме да отговорим на няколко основни въпроса, които се появяват в съзнанието. А и ще разгледаме няколко бързи съвета, които да ни помогнат в ежедневната грижа за кожата през есенния сезон, без да чувстваме дискомфорт и болки след падането на първото листо.

Грижа за кожата през есенния сезон

  •  Употреба на по-хидратиращи почистващи средства при грижа за кожата през есенния сезон.

    Тъй като температурите се понижават, нивата на влажност също, кожата ни губи влагата си от сухия въздух около нас. Направи първия ход и надхитри загубата на влага!  Смени леките почистващи средства за нещо малко по-хидратиращо. Мицеларната почистваща вода помага като ни предпазваот вредните ефекти на предстоящото студено време. Винаги изплаквай кожата след мицеларната вода, дори да пише, че няма нужда от изплакване. Измиващите почистващи средства, овлажняват лицето при измиване. По този начин спомага да се отмият мъртвите кожни клетки, без кожата да остава стегната или суха.

  • Ексфолиране с ексфолиант на маслена основа при полагане на грижа за кожата през есенния сезон.

    Все още може да мечтаем за онези безгрижни летни дни, но всички тези летни фактори като слънцето, хлорта и слота може би са накарали кожата ни да се чувства суха, дехидратирана и люспеста. С настъпването на есенния сезон е време за ексфолиране на цялото тяло. Скрабът на маслена основа е прекрасен начин да го сторим. Той ексфолира и хидратира кожата. Плюс това обикновено се предлагат в удобна за пътуване опаковка и притежават невероятна копринена текстура.
    Редовното ексфолиране спомага за увеличаване на клетъчната регенерация и премахва мъртвите кожни клетки. Точно те възпрепятстват усвояването на всякакви овлажнители или серуми. При избирането на скраб е препоръчително да се избира такъв с естествени ексфолианти като захар или кайсиеви семена на прах.

  • Без паника при полагане грижа за кожата през есенния сезон!

    Промените във времето, нивата на влажност и промените в температурата понякога могат да причинят големи проблеми на кожата ни. Ако това се случи, не се паникьосвай! Опитай маска, включваща екстракт от глина и морски водорасли, която може да помогне за ексфолиране на кожата.

Често през есенния сезон прибягваме до използване на дълбоко почистващи маски за лице поне веднъж седмично, като целим да запазим спокойствието на кожата ни.
За да преценим коя маска да използваме, трябва първо да се насочим към специфичните проблеми на кожата ни. Дали тя е суха, дали има нужда от овлажняване, от ексфолиране, хидратиране и т.н.

С нашата грижа за кожата през есенния сезон ще преминеш през климатичните промени с усмивка, увереност и подкрепа!

089 743 8588

  • Употреба на по-наситен овлажнител при грижа за кожата през есенния сезон

    След като успокоим и изгладим кожата си след летния сезон, е време да спомогнем за изграждането на нейната бариера, преди да настъпи зимата. Доста пъти сме чували, че използването на по-силен овлажнител в рутината ни е бърз начин да спомогнем кожата си по време на смяната на сезоните.
    Ако все още предпочиташ по-леките лосиони,  можеш да ги използваш веднъж на ден. Но е необходимо и да избереш нещо по-силно за през нощта. Устните ни често са първите, които усещат студа и ни дават индикации да се погрижим за тях. За да не бъдат напукани устните ни трябва да използваме качествен увлажнител.

  • Грижа за кожата през есенния сезон при пътуване.

    Есента е доста подходящ сезон за екскурзии и почивки, но трябва да отделим малко време, за да помислим за промяната на температурите, по-студения климат, твърдата вода. От голяма важност е как всичко това ще повлияе на кожата ни, когато пътуваме! Дехидратацията на кожата може да се увеличи, когато сме изложени на по-студен климат.Това е и причината да се налага да опаковаме и вземем с нас повече хидратиращи продукти. Ограничен багаж? Кърпичките за почистване на лице са винаги наши спасители в такива положения.

  • Употреба на слънцезащитен крем при грижа за кожата през есенния сезон.

    Това, че не лежим на плажа в момента, не означава, че можем да забравим слънцезащитния крем през следващите шест месеца. Слънцезащитният крем за лице е ежедневна необходимост дори през есента – особено след като облачните дни могат да ни накарат да забравим, че слънчевите лъчи все още греят върху нас. Препоръчително е също така използването на овлажнител за лице като трябва да се прилага отново на всеки няколко часа, ако излизаме навън.

  • Употреба на крем за ръце при грижа за кожата през есенния сезон.

    Тъй като кожата на ръцете ни не произвежда толкова естествено масло, колкото останалата част от тялото ни, тази зона е много по-податлива на сухота, особено при по-студено време. Повечето компании вече създават малки разфасовки крем, така че да са компактни и удобни за носене дори в малка дамска чанта. Ако не искаме ръцете ни да бъдат груби и напукани, то различните кремове за ръца трябва да бъдат наши спътници в студените есенни дни.

  • Отстраняването на мъртвите кожни клетки веднъж седмично при грижа за кожата през есенния сезон.

    За да поздравим зимата със свежа кожа, трябва да се погрижим за премахването на повърхностния слой на кожата, който вероятно е изсушен от честото излагане на слънце. Можем да използваме пилинг маска с активни съставки като глина, алое вера, бета глюкани, които едновременно ексфолират, подхранват и хидратират кожата.

  • Маска за лице за допълнителна хидратация веднъж седмично, при грижа за кожата през есенния сезон.

    Добре е да използваме маска за лице, веднъж седмично преди лягане и преди да приложим хидратиращ продукт, за да поддържаме кожата си свежа и нежна. Благодарение на тежката доза витамини, минерали и активни съставки, тя бързо възстановява кожата, стимулира вътреклетъчния обмен и овлажнява в дълбочина.

  • Използване на по-овлажняващи продукти за баня при грижа за кожата през есенния сезон.

    Препоръчва се да преминем към по-мека и по-овлажняваща формула под душа, за да възстановим хидро баланса на кожата на тялото ни. Душ геловете са чудесна алтернатива, тъй като съдържат предимно естествени съставки като алое вера, Каму Каму, грейпфрут, памук, ягода, смокиня и т.н., осигуряващи необходимата грижа за кожата, комфорт и дълготраен аромат.

  • Да продължим да се движим – основен фактор при грижа за кожата през есенния сезон.

    Въпреки че студеното време ни изкушава да останем в топлото си легло и да се откажем от всякакви по-динамични дейности, движението е от съществено значение за здравето и блясъка на кожата и благосъстоянието на целия организъм. Тренировка във фитнеса, упражнения у дома или разходка в парка ще поддържат стабилно кръвообращението ни и по този начин ще подпомогнат разпространението на кислород и хранителни вещества към клетките.

  • Грижа за кожата през есенния сезон чрез имунната система.

    Студеното време изисква необходимите грижи както за кожата ни, така и за организма като цяло. Изключително подходящо е засиленото консумиране на продукти, богати на Витамин В ( често под формата на комплексни капсули), есенциални мастни киселини, цинк и витамин А, както и витамин С и големи дози вода!

  • Хидратация на организма чрез грижа за кожата през есенния сезон!

    Ако не си голям фен на пиенето на вода, то билковите чайове са лесен начин за увеличаване на приема на вода през зимата. Зеленият чай винаги е солиден и полезен избор. Есента е време за защита и подготовка за зимата! Нека помислим за жълъдите като здравословни хранителни добавки за клетките на кожата и започнем да съхраняваме сияйния си вид!

  • Не е препоръчително да използваме отоплителни средства, ако искаме да защитим кожата си при грижа през есенния сезон.

Грижа за кожата през есенния сезон-вода

Ние ще ти помогнем да освежиш кожата си!

089 743 8588

През студените месеци прекарваме огромна част от времето си на закрито в централно отопляем дом или офис, а това влияе доста зле на кожата като я изсушава. Вместо да използваме постоянно отопление, е по-подходящо да се възползваме от всички уютни дрехи, които имаме, както джъмпери и чехли. По този начин оставаме на топло без да вредим на кожата ни. Когато наистина се нуждаем от топлина, трябва да се замислим дали не изсушаваме прекомерно въздуха и как да създадем влага, за да запазим поне малко влагата на кожата си. Добра идея е да поставим малка чиния с вода около радиатора си – топлината ще накара водата да се изпари, за да запази въздуха около нас по-влажен.

  • Релаксиращо посещение при козметик поне веднъж в месеца, независимо дали се отнася за грижа за кожата през есения сезон

    Това е не само чудесно за кожата ни, но и за лицата ни и е идеалният шанс да се отпуснем и да се поглезим. Има много възможности за хидратиране чрез различни процедури за освежаване, подмладяване и запазване на кожата ни. Тези процедури спомагат за намаляване на фините линии, бръчки и насърчаване на сияйния тен.

  • Да наблегнем на храни, подходящи при грижа за кожата през есенния сезон

    Хубаво е да залагаме на сезонни храни, които са на разположение точно през този сезон и са пресни. Трябва да купуваме храни, които са в сезон. Поради промяната на температурата е по-вероятно да се разболеем през това време на годината. Затова нека се подсигури с билки и подправки, подходящо е дори да започнем да залагаме на някои супи, бульони и корени! Куркумата, чесънът и джинджифилът са отлични за балансиране и поддържане на здравето и благополучието. А тиквата е възможно най-подходящият есенен компонент за нашата трапеза!

Домашна грижа за кожата през есенния сезон

Три ключа за перфектна грижа за кожата през есенния сезон

Трябва да имаме предвид тези три ключови фактора за поддържането на най-добрия вид на кожата ни през есента:

  • Да установим как кожата реагира на промяната на времето;
  • Да установим как изглежда кожата ни през целия ден;
  • Да настроим рутината си към грижа за кожата през есенния сезон, но така, че да съответства на това, от което се нуждаем.
    Не трябва да забравяме, че всеки път, когато заменим даден продукт с друг или започнем да използваме изцяло нов продукт, кожата ни ще се нуждае от време, за да се адаптира. Хубаво е да използваме даден нов продукт поне няколко седмици, преди да определим, че той не оказва дадения ефект върху кожата ни.
    Не е препоръчително да се правят резки промени на продуктите, които използваме. Трябва да започнем с малки стъпки. Например със смяна на почистващото средство за лице. След това трябва да си дадем седмица или повече, за да видим как кожата ни реагира на всяка минимална промяна. Нека дадем на кожата си необходимото време, преди да направим следваща промяна.

Подходящи съставки за нашата грижа за кожата през есенния сезон

Пълноценно хранене през есента

  • Масло от семена на червена боровинкаАнтиоксидантите, които се съдържат в маслото от семена на червени боровинки действат доста добре на кожата, тъй като могат да я предпазят от екологични стресови фактори. Маслото от семена от червена боровинка има перфектно съотношение по отношение на омега-3 и омега-6 мастни киселини, което означава, че абсорбира супер добре в кожата, като освен това ни дава високи нива на хидратация. Това означава, че кожата ни е по-вероятно да абсорбира витамин Е и други хранителни вещества от маслото. Изборът на продукти за есенна грижа за кожата е от изключителна важност.
  • Тиквено масло

Тиквеното масло е с високо съдържание на витамини A, B2, B3 и бета каротин, калий, магнезий и най-важното – цинк. Известно е със своите противовъзпалителни свойства, то също така спомага за овлажняване и подобряване на еластичността на кожата.

  • Масло от крушаБогато е на витамин Е, маслото от круша осигурява отлична основна защита на кожата. Подмладява, хидратира и насърчава възникването на нови кожни клетки, осигурявайки по-мек, по-ярък и равномерен тен.
  • Масло от шипкаМаслото от шипка е естествен източник на високи нива на есенциални мастни киселини 3 и 6, както и на антиоксидантите ликопен и бета-каротин. Известно е, че това невероятно и универсално масло спомага за регенерацията на увредените кожни клетки и изсветлява тонуса на кожата.
  • НарКой не обича нар?! Богат на аминокиселини, антиоксиданти и витамин С, този супер плод предпазва от увреждане на кожата следствие на околната среда. Маслото от нар хидратира кожата, прониква дълбоко и създава влага, която не кара кожата да се чувства мазна. Затова е идеално за всички типове кожа, включително за мазната такава.

! Внимание ! Етеричните масла се нанасят по специфичен начин и конкретно количество върху кожата, за да бъдат максимално ефикасни и да нямат странични ефекти. За да не се озовеш в ситуация, в която да оправяш неволно нанесени неприятни ефекти, по-добре се консултирай с нашия специалист относно маслата.

089 743 8588

Здрави и красиви през есента

Сега, когато вече есента настъпи, проблемите с грижата за кожата възникват внезапно и трябва да знаем как да се справим с тях. С променящия се сезон нашият тип кожа може също да се измени в някаква степен, дори и минимална. Мазната кожа може да стане по-суха, нормалната кожа може да увеличи сухотата си. Нека си обърнем внимание и да следим кожата и косата си през есенния сезон. Като по този начин да вземем необходимите мерки, съответно. Не трябва да забравяме да подхранваме кожата си отвътре. Това става чрез приемането на витамини или омега добавки, чрез спазването на здравословна диета и пиенето на много вода. Надяваме се чрез тази статия да сме ти помогнали за натрупването на знания! Нека все повече хора да са подготвени правилно за студените дни!

Бъди уверен/а и щастлив/а всеки ден през годината!

Подобрявай себе си постоянно и това ще ти донесе пълноценен живот!

Ние можем да ти помогнем да имаш здрава и сяйна кожа на лицето!

Очакваме те!

089 743 8588