Механично почистване на лице Бургас

Почистване на лице в Бургас

Механично почистване на лице Бургас – първата стъпка към здраве и красота на кожата

Механично почистване на лице Бургас – истинско освобождаване от запушените пори, пъпките, комедоните и всичко неприятно, което изобщо не трябва да се намира в кожата ти!

Защо да правиш почистване на лицето и екстракция на акнето?

Нашата кожа се регенерира на всеки 4-6 седмици. За да намалиш клетъчното натрупване, запушените пори, черни точки и пъпките, редовното месечно почистване е задължително. То ще помогне за поддържане на оптимално здраве на кожата както отвътре, така и отвън. С времето  циркулацията и метаболизма се забавят, което води до уморена и вяла кожа. Правилното почистване, хидратация, укрепване, корекция и защита са най-добрият план за всички типове кожа. В HR Shine ще обсъдим твоето актуално здраве на кожата, начин на живот, проблеми, навици на кожата, история и употреба на продукти. Твоята кожа ще бъде обработена с лично подробно внимание, тъй като всяка услуга е съобразена специално с твоят тип кожа и се третира според специфичното ти състояние.

Професионалистът прави механично почистване на лице Бургас, без нараняване, странични ефекти, белези

Екстракциите, когато са направени правилно, премахват затворените комедони (онези мънички, кожни цветни неравности, които никога не стигат до повърхността на кожата, но всъщност никога не се разминават), премахват белите точки и черните точки и дават на кожата ти по-нова, свежа основа за грижата с подходящи продукти. Механичното отстраняване на комедони, черни точки и пъпки може да бъде целувката на живота за твоята кожа, нуждаеща се от грижа. То е първата стъпка към възстановяване на кожата, нейното здраве и сияние!

Обаче, ако се използва неправилно налягане или натиск под грешен ъгъл, лесно се нарушава целостта на фоликулите, което води до възпаление, пробиви, вероятно и на последващи белези.
Имаш нужда от експерт, който знае кои пори са за обработване и кои абсолютно не трябва да се третират, което за съжаление не е лесно умение.

Защото да, има много специфични методи за екстракции, използва се специална комбинация от инструменти и опитни ръце с ръкавици, специален начин, по който да се натисне кожата за качествено изчистване, без следи от белези. Тези тънкости са поверени в ръцете на нашите опитни специалисти, за да си спокойна/ен, че правиш най-добрият избор за твоята кожа!

Почистването на лицето е по същество многоетапно лечение на кожата, което е един от най-добрите начини да се грижиш за кожата си. Кожата на лицето се почиства, ексфолира и подхранва, като насърчава бистър, добре хидратиран тен и може да ти помогне да изглеждаш по-млад/а. Освен това получаваш съвети за най-добрия начин за грижа за кожата ти. Почистването работи най-добре, когато е част от текущата програма за грижа за кожата.

Почистване на лице при акне в HR Shine Бургас

Основните стъпки на механично почистване на лице Бургас

КОНСУЛТАЦИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОЦЕДУРАТА ПО МЕХАНИЧНО ПОЧИСТВАНЕ НА ЛИЦЕ БУРГАС

Една козметична процедура трябва да започне с консултация. Може да споделиш притесненията си за кожата, твоята диета, колко вода пиеш, какви лекарства и добавки приемаш, както и продуктите, които използваш в момента. По-често козметикът просто ще попита за проблемите на кожата ти.

Механично почистване на лице Бургас

Обикновено козметикът започва, като увива косата с кърпа или лента за глава, за да предпази лицето от косата и косата от процедурата и продуктите. Първата стъпка е цялостно почистване, като се използват памучни тампони, естетични кърпички или гъби и специален продукт за почистване от грим, замърсявания и други.

Кожен анализ и почистване

В зависимост от това дали имаш грим, козметикът може първо да погледне кожата ти под ярка лампа или да погледне кожата ти през ярко осветена лупа. Тя определя основния ти тип кожа (суха, мазна, комбинирана, чувствителна или нормална) и състояние на кожата (акне, черни точки, бели глави, стареене, увреждане на слънцето, дехидратация и др.). След това професионалният козметик избира подходящите продукти и лечения и се консултира с теб относно това, което вижда и препоръчва.

ПАРНА БАНЯ / ПАРА

Използва се машина, която насочва топла пара към лицето ти. Това е релаксиращо и помага да се омекотят всички черни точки и бели пъпки, които да бъдат извлечени. Ако имаш много чувствителна кожа, козметикът може да не използва пара.

ЕКСФОЛИРАНЕ

Ексфолирането на кожата е процес, в който може да се използват механични или химични вещества. Механичните ексфолианти имат хрупкава текстура, която изтрива повърхностните мъртви кожни клетки. Този вид ексфолиация обикновено се случва по време на парата. При химическото ексфолиране се използват ензими и киселини за разхлабване на връзката между кожните клетки. По време на парата може да се направи нежно ензимно лечение. По-силните химически пилинги, които варират по интензивност, могат да бъдат самостоятелно лечение или част от почистването.

ЕКСТРАКЦИЯ

Това е премахването на черни точки или бели пъпки, ако искаш и имаш нужда. Хората имат различна поносимост към болка към екстракции. Те могат да бъдат неудобни, особено на тънка или румена кожа. Екстракциите могат да причинят нарушени капиляри и промяна в цвета, ако се извършат неправилно.  Но при нас няма такава опасност 🙂 Знаем поговорката : Трай бабо за хубост! Така, че смело към по-чиста и здрава кожа!

Важна стъпка в почистването на лице след екстракцията е дезинфекцията. Извършва се с апарат и ампула вит.С . Освен че дезинфекцира, той улавя свободните радикали в кожата и спомага за нейния свеж и бляскав тен.

почистване на лице при акне

МАСКА ЗА ЛИЦЕ

Маската е насочена към твоят тип кожа (суха, мазна, комбинирана, чувствителна, зряла) и състояние. Тук имаш време да се отпуснеш и да се насладиш на добре свършената работа!

ФИНАЛНИ ДЕЙСТВИЯ

Прилагане на тонер, серуми, овлажнител и слънцезащитен крем, ако е през деня.

СЪВЕТИ ЗА ДОМАШНА ГРИЖА ЗА КОЖАТА след почистване на лице и за всеки ден

Козметикът ще ти каже как смята, че можеш да се грижиш по-добре за кожата си и ще даде съвети за хранене, ежедневни процедури за лицето или каквото прецени, че имаш нужда.

Почистване на лице при козметик в Бургас

Запази своя час за механично почистване на лице Бургас сега!

089 743 8588

Какво казват експертите от Калифорнийския институт по здраве на кожата

Екстракции на акне / Почистване на лицето

Експертите от Калифорнийския институт за кожата помогнаха на много пациенти да намалят появата на нови пъпки и комедони чрез почистване на лицето.  Извършвано в професионална обстановка от обучени специалисти, почистването от акне подобрява цялостното здраве на кожата и намалява честотата и интензивността на появата на нови несъвършенства.

Тук, заедно с Тара Дейвис, един от експертите в CSI, ще научим всичко за почистването и екстракциите и защо те са толкова важни.

Защо хората трябва редовно да се подлагат на почистване на лице от акне?

Тара Дейвис: Екстракциите от акне са наистина добър начин да поддържате порите чисти и кожата здрава.  Не става въпрос само за избавяне от акне – екстракциите са чудесен начин да предотвратите появата на акне на първо място.

За повечето хора кожата претърпява 28-дневен цикъл, по време на който тялото създава нови клетки и отслабва старите. Също така кожата ви има много пори. Те са супер важни, защото действат като пътища, за да може себумът да се издигне до повърхността на кожата, за да я поддържа овлажнена и защитена. Това, което често се случва е, че клетките, които кожата се опитва да отдели, защото вече са мъртви, в крайна сметка се загнездват в този себум.

Въпрос: И защо това запушване е толкова лошо за здравето на кожата?

Тара Дейвис: Ами трябва да запомните, че кожата ни е пълна с дребни бактерии. Сред тях е един определен тип акне, който обича бедни на кислород среди. Така че, когато една пора е запушена, това прави идеалната среда за тип акне бактерии да процъфтяват.

Въпрос: Как да разберете дали порите ви са запушени?

Тара Дейвис: Само като се погледнете отблизо в огледалото, можете да разберете дали порите са чисти. Някои хора ще получат черни точки, които изглеждат така и по кожата. Често срещано погрешно схващане, че тъмният цвят е мръсотия – всъщност е окисляването на запушалката на порите. Други ще развият милиуми – бели точки, които приличат на мънички бели неравности. В този случай порите са покрити от тънък слой мъртви кожни клетки, което не позволяват себума да напусне кожата.

В: Запушените пори винаги ли водят до акне?

Тара Дейвис: Ако имате запушени пори, най-малкото имате черни точки. Може да не е тежкото, възпалено акне, но все пак е акне и вече имате повече бактерии, които живеят вътре в порите. При някои хора това ще се спре на етапа черни точки, докато при други ще има много по-сериозна проява. Така че винаги е по-добре да изчистите порите. Почистването поддържа кожата ви по-здрава.

Въпрос: Как обикновено се извършват екстракции срещу акне?

Тара Дейвис: По време на екстракция порите се почистват ръчно чрез натискане върху кожата и изстискване на запушването от порите. Има и редица техники, които се използват, за да бъде процеса по-ефективен и безопасен за пациента.

Това пациентът може ли да направи у дома?

Тара Дейвис: Е, можете да правите много неща у дома, но това не означава, че е добра идея. Хаха! Например професионалистът винаги разполага с много чиста среда, инструментите са стерилни и се носят хирургически ръкавици. Когато хората се опитат да го направят у дома, те могат да се заразят, тъй като не вземат същите предпазни мерки. Освен това, с екстракция на акне е много лесно да повредите и натъртите кожата. Професионалните козметици са обучени да минимизират увреждането на здравата кожа по време на екстракции.

Друг важен момент е, че трябва да знаете кога да оставите кожата сама. Някои пъпки не трябва да се пипат по време на екстракция, защото това може да причини прекалено големи щети. Както при кистозно акне – то е твърде дълбоко, за да го извадите, без да нараните кожата и да оставите белези.

В: Болят ли екстракциите на акне?

Тара Дейвис: Да и не. Болката е относително понятие – зависи от толерантността на болката към човека и колко тежко е акнето им.  Повечето пациенти описват екстракциите като „щипещо“ или „бодливо“.  Но мнозина смятат, че ползите надвишават всеки дискомфорт.

Въпрос: Колко дълго трае лечението по механично почистване на лице Бургас?

Тара Дейвис: Лечението обикновено трае около половин час и около 20-25 минути се изразходват за екстракцията, като останалото време се отделя на почистването и подготвянето на кожата.  Това обикновено е достатъчно време за повечето пациенти.

Въпрос: Колко често човек трябва да прави професионално механично почистване на лице Бургас?

Тара Дейвис: На пациентите, които идват при мен, препоръчвам да се правят екстракции на всеки 4-6 седмици.  Това обикновено съвпада с вашия естествен кожен цикъл.  Но пациентите, които тепърва започват с лечение на акне, може да се наложи да правят екстракции по-често, докато акнето бъде подложено под контрол.  Това наистина зависи от състоянието на кожата ви.

Въпрос: Механично почистване на лице Бургас има ли странични ефекти?

Тара Дейвис: Нищо сериозно. Притискаме кожата, така че сигурно ще има малко зачервяване и възпаление. Но всеки от тези странични ефекти бързо отшумява и лесно се покрива с грим. Можете да нанесете грим веднага след процедурата.

Въпрос: Какво друго трябва да направи пациентът между екстракциите?

Тара Дейвис: Бих казала, не забравяйте да използвате вашите продукти за грижа за кожата. Обичам да казвам на пациентите, че кремовете и почистващите препарати не работят в бутилката, а действат върху кожата. Ако нямате солидна рутина, запушването ще бъде по-лошо, защото не премахвате излишния себум и мъртвите кожни клетки. Най-добрият начин да го разберете е да разберете, че екстракциите са половината от пъзела, другата половина е какво правите у дома. Ако увеличите максимално всичките си възможности, ще имате кожа, която изглежда по-добре.

Не чакай и ден, за да направиш стъпка към по-здрава кожа!

Очакваме те!

089 743 8588