Прочети това преди да изстискаш порите си в банята

Стискане на пъпки вкъщи

Стискане на пъпки – какво трябва да знаеш преди да го направиш вкъщи

Изкушаващ порив да се отървем от неприятните черни точки или гнойни пъпки, именно това е навикът за стискане на пъпки.

До какво може да доведе този вреден навик – стискане на пъпки?

Да поговорим за черните точки.

Лятото има нещо общо и с порите … и по това време на годината се наблюдава потоп от клиенти, чиято основна грижа е дълбокото почистване и избистряне на кожата им след месеци слънце, пътуване и пот. Независимо дали се справяш със страничните ефекти от удовлетворяващите летни тренировки или лепкави платформи на метрото, ако неусетно се окажеш в позиция на стискане пред огледалото в банята – направи пауза и продължи да четеш.

Можеш да се справиш успешно с черните точки и ние редовно помагаме на клиентите ни да изчистят черните точки и акне, чрез професионални екстракции.

Първо, какво има в нашите пори и как се стига до там?

Мръсотията, която естествено се натрупва в порите, е смес от мъртва кожа и частици от външната среда (т.е. градска мръсотия, прах..), които се утаяват в кожата и се прилепват към нея всеки ден. Това натрупване, което се намира най-близо до повърхността на кожата ти, се излага на кислород, така че става тъмнокафяво или черно.

Замърсяването, което в крайна сметка образува черна точка, се натрупва там всеки ден. Така че, когато го видиш и имаш този странен, но мощен импулс да я премахнеш, тя вече работи в продължение на седмици, месеци или дори години, в зависимост от това как се грижиш за кожата си всеки ден вкъщи.

Вид груб, да, но също така естествен и част от причината кожата ти да се почиства всяка вечер, особено ако живееш в градска среда. Стискането на пъпки НЕ е пътят към твоята здрава и красива кожа! Дълбокото почистване на порите също е ключов компонент на месечните професионални процедури за лице, но най-добрите резултати за пречистване на порите всъщност могат да се случат само когато имаш и балансирана и ефективна ежедневна рутина за грижа за кожата у дома.

Стискане на пъпки у дома

7 грешки, които причиняват появата на акне

Предразположената към акне кожа не е запазена марка само за тийнейджърите. Всъщност това засяга много дами между 30 и 40г. (дори и по-възрастни!). Виж седемте най-често срещани причини, които могат да влошат състоянието на кожата ти и как да се отървеш от акнето веднъж завинаги

ПРЕКОМЕРНО ИЗСУШАВАНЕ НА КОЖАТА

Често срещано погрешно схващане е, че кожата, предразположена към акне е замърсена. По-големият фактор е, който допринася за акнето, е производството на излишно количество себум (мазнина), който запушва порите и се инфектира. Заради по-мазния вид на кожата на лицето, много хора се изкушават да го мият твърде често и да използват супер изсушаващи съставки. Но изсушаването на кожата само ще доведе до повече производство на себум. Затова, използвай нежен почистващ продукт без аклохол в комбинация с ежедневен лек хидратант.

ПРОПУСКАНЕТО НА ПОЧИСТВАНЕ ПРЕДИ ЛЯГАНЕ

Умората не е извинение да не почиствате лицето си преди да си легнете. През деня кожата ти е произвела себум и е „събрала“ замърсявания, които се намират на повърхността й. Ако те останат върху кожата за по-продължително време, там започват да се развиват бактерии и да предизвикват появата на пъпки. Задължително свали грима преди да си легнеш, като използваш почистващ продукт и тоник, който да премахне всички следи от замърсявания, които може да са останали по кожата.

ЕКСФОЛИРАНЕ – НИКОГА!

Ексфолирането означава премахване на мъртви кожни клетки. Ако сухата кожа не е отстранена, тя се напластява върху повърхността и запушва порите, причинявайки черни точки и пъпки. Използването на нежен ексфолиант ще ти помогне да премахнеш мъртвите клетки. Или пък използването на почистваща система или устройство.

Акне и решения

ХАПВАНЕТО НА ПРЕКАЛЕНО МНОГО МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ

За някои хора основната причина за акнето и подутините в областта на челюстта са млечните продукти. Въпреки, че връзката между тях и акнето не е напълно потвърдена, може би си струва да избягваш млечните продукти за няколко седмици, за да провериш дали състоянието ще се подобри.

089 743 8588

ТРЕТИРАНЕТО КАТО ПРИ ТИЙНЕЙДЖЪРИТЕ

Много продукти, предназначени за акнето при младежите обикновено са агресивни и твърде много изсушават кожата. Тези продукти не са подходящи за зряла кожа. Колкото по-дехидратирана е кожата ти, толкова повече себум ще произвежда, което ще доведе в крайна сметка до пъпки. Избирай подходящи продукти за грижа за кожата според възрастта, които не съдържат мазнини и са обогатени с антиоксиданти. Продуктите, които съдържат салицилова киселина могат да държат настрана бактериите, причиняващи акне.

СТИСКАНЕ НА ПЪПКИ

Стискане на пъпки – не и ако искаш прекрасна кожа! Тялото ти е създадено така, че да се бори с инфекциите, така, че колкото и изкушаващо да ти изглежда, избягвай стискането на пъпките! Като пукаш връхчетата им на практика удължаваш целия процес на тяхното заздравяване като вкарваш бактерията по-дълбоко в кожата. Също така увеличаваш шанса да оставиш белег.

НЕ СМЕНЯНЕТО НА СПАЛНО БЕЛЬО

Бактериите, себума и замърсяването от околната среда, косата, кожата и потта – всички те могат да се пренесат върху калъфката на възглавницата и спалното бельо и оттам обратно върху лицето ти. Използвай калъфки за възглавници, изработени от естествени материи и ги обръщай наобратно всяка вечер. Изпирай спалното си бельо с прах за пране без аромати и сменяйте калъфките на възглавниците си през 2 дни.

КЪРПАТА ЗА ЛИЦЕ

Обикновено кърпите, които държим в банята може да се овлажняват и да задържат и развиват бактерии. Постарай се кърпата ти за лице да е на проветриво място и я сменяй през няколко дни.

Какви са ползите от това, че професионалистът ми прави почистване и екстракция на акне и черни точки?

Месечните професионални маски за лице предлагат последователно дълбоко почистване на кожата по много начини, включително (но не само) професионални екстракции.

Ние от HR Shine правим многоетапно дълбоко почистване, за да хидратираме и омекотим кожата и да премахнем мръсотията, залепнала за кожата. След това внимателно манипулираме кожата, за да премахнем черните точки и натрупването. Професионалните процедури за лице могат да вършат чудеса за най-упоритите черни точки, но това, което правиш у дома всеки ден между посещенията, всъщност оказва най-голямо влияние върху това колко черни точки твоят кожен терапевт ще успее да изчисти за теб.

В HR Shine извършваме нежни екстракции и не принуждаваме порите, които не са в състояние  бъдат успешно извлечени. Така работим  без риск от повреждане на кожата. Комбинирането на пилинг или микродермабразио с екстракции обикновено предлага най-непосредствените резултати за изчистване на общото задръстване на пори от черни точки и възстановяването на кожата от неравности и белези.

Ако състоянието на кожата ти може да бъде подобрено чрез домашни грижи за по-добри професионални екстракции, ще обясним какво се случва с кожата, винаги ще третираме зоната по възможно най-ефективния начин за деня и не забравяй да си съставиш план за ежедневна грижа в домашни условия, който ще ти помогне да подготвиш следващата си сесия и ще ти позволи да видиш трайни резултати.

Почистване на лице при козметик в Бургас

Довери се на професионалната ни помощ! Ние ще освободим лицето ти от набралите и подути пъпки и черни точки! НЕ залагай на стискане на пъпки!

089 743 8588

Какво мога да направя вкъщи (без стискане на пъпки), за да прекъсна появата на акне?

1. Почиствай старателно, всяка вечер.

Частиците в нашите пори се натрупват ежедневно, така че за да се отървем успешно от тях, не позволявай да се натрупват отново по този начин.  Необходими са ежедневна грижа с ефективна почистваща рутина. Често срещани следи, че твоята почистваща програма не работи за теб? Ако постоянно се бориш с черни точки (особено упорити, които не са мръднали от години), ако кожата ти е станала грапава или твърда, или е хронично мазна и запушена едновременно, е време да промениш ежедневния си режим на почистване, а може би и на хранене.

Вечерно двойно почистване. Използвай почистващ препарат на маслена основа, за да почистиш мръсотията от повърхността и грима, преди да използваш ежедневния си нежен почистващ препарат. По този начин почистващият препарат работи с предварително почистено лице. Ще можеш да почистиш порите си в действителност. Можеш да започнеш да усещаш и виждаш разлика в рамките на няколко седмици. Стартирането на този навик е чудесен начин за проактивна подготовка за първата ти стъпка за дълбоко почистване на лицето.

За хората, които живеем в по-замърсена градска среда, правилната процедура за почистване на кожата е от ключово значение. А чрез редовни процедури за професионално почистване може да бъде последното парче от пъзела, за да видиш най-накрая кожата, която остава чиста, здрава и свежа.

Как да се ​​отървем от акнето без да залагаме на стискане на пъпки?

Има мерки, които можеш да предприемеш, за да изчистиш огнищата на акне.

Какво да правим:

  • Почиствай внимателно кожата си веднъж или два пъти на ден с мек, неизсушаващ продукт и топла вода, за да премахнеш замърсяванията и грима.
  • Избягвай да търкаш прекалено енергично, което може да раздразни кожата и да влоши акнето.
  • Измий след физически упражнения, за да предотврати натрупването на себум и пот.
  • Измивай косата си редовно и я дръж сресана назад, далеч от шията и лицето.
  • Използвай немазен слънцезащитен крем.
  • Не се пипай постоянно по лицето, ако имаш този навик, защото това допълнително ще замърси и възпали кожата ти
  • Ако имаш възможност намали количеството грим, което използваш
  • Измивай лицето си винаги с хладка или студена вода, тъй като топлата изсушава кожата, отпуска я и отваря порите, където могат да се настанят бактерии.
  • Сутрин измивай лицето си само с вода, за да избегнеш допълнително омазняване, ако използваш изсушаващи продукти.
  • Можеш да хидратираш с леки кремове или тоник сутрин и вечер и да опиташ да намажеш кожата си с плодове, които консумираш. Престояваш 20 – 30 мин. с плодовете или зеленчуците (краставица, например) и измиваш. Така ще заредиш кожата с натурални витамини и полезни вещества.

Какво да НЕ правим:

  • Стискане на пъпки, спукване или натискане на огнищата на акне и черни точки, което може да причини белези.
  • Да използваш продукти на алкохолна основа, които изсушават кожата.
  • Да използваш мазни кремове или мазен слънцезащитен крем.
  • Да носиш стегнати шапки или ленти за глава.
  • Да докосваш лицето си, без да почистиш първо ръцете и пръстите си.

Локалнo лечениe

Ако акнето ти все още е проблем, козметикът или дерматологът могат да ти препоръчат продукти, действащи локално върху засегнатите области.

Тези продукти действат като убиват бактериите, причиняващи акне по кожата, премахват излишната мазнина по кожата или причиняват отлепване на горния слой на кожата. Използвай продуктите според указанията и след шест до осем седмици можеш да видиш подобрение.

Устойчиво акне

Ако тези методи не подобрят или изчистят акнето ти, дерматолог може да ви предпише лекарства за вътрешна употреба, както и за външно нанасяне и да предложи допълнителни възможности.

Други процедури са, които са полезни в някои случаи. Те включват:

Химически пилинг на кожата
Лазерна процедура, наречена фотодинамична терапия
Микродермабразия за премахване или намаляване на появата на белези

Не чакай и ден, за да направиш стъпка към по-здрава кожа! Кажи НЕ на лошия навик – стискане на пъпки!

Очакваме те!

089 743 8588

Запази си час! Погрижи се за себе си, за да можеш да се погрижиш и за всичко останало!