Кавитация

Кавитация

В козметично студио HR Shine имате възможността да се възползвате от процедурата Кавитация. Може би вече се питате какво точно представлява въпросната думичка? Е, време е да разберем.

Какво представлява процесът кавитация?

Кавитацията е козметично лечение, което може да помогне за премахването на нежеланите мазнини от определени области на тялото с помощта на ултразвукови вълни. Технически тя е известна и като ултразвукова кавитация, която се счита за основна алтернатива на липосукцията.

Процедурата се извършва от ръчно устройство и за разлика от липосукцията не е необходимо прилагането на инвазивна хирургия.

Какво представлява процесът кавитация?

Как протича самата процедура?

Мощни ултразвукови вълни разграждат мастните натрупвания под повъдхността на кожата. След като тези мастни клетки са били разбити, тялото ви трябва да се отърве от тях. 

За да направи това, то разчита на лимфна система – мрежа от съдове и възли, които транспортират течности в тялото ви и помагат за изхвърлянето на ненужното.

Въпреки че е сравнително нова процедура, изследванията потвърждават, че кавитацията наистина работи.

Какви стъпки обхваща процедурата кавитация?

Специалист движи устройството върху проблемната област от тялото – например стомаха или бедрата. Възможно е кожата ви да се загрее, но това ще бъде всичко.

Какви стъпки обхваща процедурата кавитация?

Постоянни ли са резултатите, постигнати след кавитация?

Смята се, че кавитацията дава постоянни резултати, тъй като лечението разгражда мастните натрупвания в тялото. Това обаче категорично не пречи на организма ви да създава нови мастни клетки. И, не, не се разглежда като решение за отслабване.

Колко процедури са необходими, за да се видят ефектите от кавитацията?

Трябва да започнете да виждате ефектите между шест и 12 седмици след лечението, тъй като процесът отнема време, за да работи в тялото ви. Хората често правят по няколко сесии в продължение на няколко седмици или месеци. Три процедури с ултразвукова кавитация са оптимален вариант, но може да се нуждаете от повече или по-малко.

Колко процедури са необходими, за да се видят ефектите от кавитацията?

Вероятно ще получите по-добри резултати, ако сте непушач. Пушенето ограничава притока на кръв към вашите тъкани и на свой ред тялото ви се нуждае от повече кислород за лечението. Опитайте се да спрете да пушите няколко седмици, преди да предприемете каквато и да е процедура за премахване на мазнини.

Благодарение на козметично студио HR Shine можете да се насладите на напълно безрисков и ефективен процес.