Реджуванс – естествен лифтинг без хирургия в Бургас

Козметично студио HR Shine Бургас

Реджуванс – естествен лифтинг в Бургас, какво представлява терапията ?

Техниката Реджуванс е освежаваща мануална терапия за лице, която се постига по изключително естествен начин и работи изцяло в сътрудничество на физиологията на тялото. Тя изключва употребата на различни видове серуми, кремове или електрически уреди. Терапията е насочена  към подмладяване и освежаване на лицето, като същевременно допринася за цялостното тонизиране на тялото и дори настроението, което от друга страна подобрява и здравето на човек.

Движенията, които се използват при Реджуванс са своеобразни, нежни и меки. Този вид терапия е насочена комбинативно към тялото, душата и духа, като проявява своите действия едновременно и на трите нива. Холистичната терапия Реджуванс може да бъде обобщена и като вид подход за терапия на тялото, която обаче се осъществява посредством лицето.

Подмладяващата терапия работи съвсем нежно и не може да навреди по никакъв начин на здрав човек. Тя оказва естетичен ефект, които разбира се се проявява в зависимост от възрастовия диапазон на клиента, неговото здравословно състояние, вида на кожата, дълбочината на бръчките и естествено физиологията на клиента. Реджуванс техниката може да се сравнява с операция за лифтинг на лицето като се избегнат всички видове опасности и странични ефекти на оперативния процес.

Изражения на лицето при прилагане на мануалната терапия Реджуванс – естествен лифтинг

Както всички знаем, лицето е основният орган за изразяване на човешките емоции.

Всяка мисъл и усещане, всяка травма или напрежение оказват влияние на нашите лицеви мускули. Те отразяват начина, по който се чувстваме във всеки един момент. Едно от най-често срещаните изражения на лицето на човек е „постоянната усмивка“.  Чрез нея демонстрираме на хората, че всичко в живота ни е прекрасно, независимо дали наистина е така. Има хора, които поддържат едно обичайно изражение на лицето, докато други имат няколко такива.

Поддържането на постоянно изражение на лицето изисква използването на множество мускули, които обаче оказват напрежение. Лоши влияния като трайни следи по лицето или линии и бръчки, оказват стресът, гневът, тревогите, страхът и притеснението. С времето човек привиква до такава степен към поддържането на напрегнатите мускули на лицето, че дори на го отчита.

Именно тези изражения влияят върху нормалното функциониране на мускулите и на съединителната тъкан. Тя, от своя страна, се намира под повърхностния слой на кожата. Чрез подмладяващата лицето техника – Реджуванс, се смекчава напрежението в мускулите върху черепа, врата и раменете. По този начин мускулите подобряват функцията си, като се възстановява техният тонус и се освобождават срастванията на съединителната тъкан в местата, където е „залепнала“ към тъканите и костите. Така се стимулира циркулацията на междуклетъчната желатиноподобна течност, която хидратира кожата отвътре.

Реджуванс - естествен лифтинг в Бургас

Физиология на стареенето според холистичният подход за подмладяване

Кожата е изградена от два основни слоя – епидермис и дерма. Дермата е по-дълбокият слой и се състои главно от съединителна тъкан. Съединителната тъкан, от своя страна, осигурява защита и поддържане, и заема голяма част от тялото ни. Тя изглежда като сноп влакна. Сърцевината е изградена от колагенови влакна и е много издържлива и гъвкава. Колагенът е белтък, който заема доста голямо количество от тялото ни, и представлява около 70% от съединителната тъкан. Колагеновите влакна са изключително здрави и могат да издържат на натиск. Същевременно с това осигуряват гъвкавост на тъканите.

Наред с колагеновите влакна, съществуват и по-тънки и еластични влакна, изградени от еластин, субстанция, която увеличава издържливостта и еластичността на съединителната тъкан. Еластиновите влакна са доста по-малки от колагеновите и изграждат около 5% от дермата.

Тези два типа влакна осигуряват еластичност на кожата и я поддържат здрава, свежа, гладка и стегната. След определена възраст, гънките се превръщат в постоянни бръчки. Въпреки, че кожата старее с различни темпове, симптомите на остаряване са по-видими след четиридесетгодишна възраст. Когато сме млади, обаче колагеновите и еластинови влакна са много здрави и еластични, но с годините тези качества постепенно намалят.

Друга причина за остаряването на кожата на лицето е втвърдяването на желатинозната междуклетъчна течност. Образуват се вериги от молекули, които се хомогенизират и с това се намалява еластичността на кожата.  Освен тези изложени причини, с времето се посочват и множество други последици. Когато количеството вода в кожата намалее, заедно с подкожната мазнина, мускулите се свиват и кожата изглежда дехидратирана и отпусната. Замяната на мъртвите клетки също се нарушава и външната повърхност на лицето става неравна.

Релаксиращата терапия Реджуванс е изключително лесна и мобилизира различните механизми, използвани от тялото, за освобождаване от сгъстяването на молекулите и изведнъж междуклетъчният матрикс започва да тече отново, възстановявайки жизнеността и подвижността на лицето.

История на Реджуванс – естествен лифтинг

Холистичният подход Реджуванс се развива на основата на техниката Ролфинг на американеца Стенли Резенберг. Основава се на различни техники, които освобождават съединителната тъкан и мускулните блокажи на лицето, генерирани от мускулните контракции, които са свързани с характерността на лицевите изражения на всеки човек.

Лицето е огледало на душата на човек и във всеки един момент от нашия живот, изражението му  показва промените в настроението и емоционалния ни свят. Често тези промени представляват неосъзнато изражение на лицето, с което правим идентични изражения с тези на хората около нас.

Децата обикновено имат чисти и естествено красиви лица. Докато остаряват, хората получават бръчки, които разкриват различните настроения на човек. В днешно време рядко се виждат хора с наистина щастливи лица.

Чрез невероятната техника Реджуванс се предлага намаляване на напрежението, породено от негативните емоции, които заобикалят човек. Те се отразяват на лицето под формата на бръчки.

Характеристики на основната идея за красотата

Основната идея за красота се отнася до три основни характеристики, а именно спокойствие, симетрия и жизненост. Чрез премахване на натрупаното напрежение от кожата и мускулите, лицето автоматично започва да изглежда по-релаксирано.

Всички лица са асиметрични. Степента на асиметрия определя красотата на човека. Обикновено мускулите от едната страна на лицето се съкращават повече, отколкото от другата. По този начин асиметрията може да се забележи и да расте с увеличаването на мускулните контракции. При намаляване на напрежението на всички мускули на лицето, двете му страни стават по-равномерни.

За сметка на това, Реджуванс освежава кожата на лицето, прави я по-еластична и увеличава мускулния тонус като подобрява естествената жизненост на лицето.

Хората, които са готови да се подложат на терапията Реджуванс, са тези, които са силно заинтригувани да поддържат качествено външния вид на своето лице. След провеждането на тази терапия те се чувстват не само по-красиви, но и по-подмладени. Тялото, мислите и емоциите са свързани в едно. Всъщност, характерните черти и формата на напрежение на мускулите на лицето определят емоционалното състояние на човек.

Според психолозите, смехът, дори за няколко секунди, оказва големи промени в нервната система и хормоналните нива, спадащи към категорията „радост“ и  „удовлетворение“.

По време на своята работа като режисьор и учител по театрално изкуство, Стенли Розенберг, усвоява изкуството за създаване на реалистично и правдоподобно емоционално изражение: когато един актьор променя изражението на лицето си и ритъма на дишане, се променя емоционалната обстановка и същевременно се „осъществява“ комуникацията му към другите. Това показва, че не само емоциите влияят върху физическото тяло, но и обратното. При променяне формата на напрежение в мускулите – може да се предизвика промяна в емоциите.

При намаляване на напрежението в мускулите, което е свързано също и с безспокойство, гняв, тъга и т.н. , се улеснява появата на усмивка и се увеличава способността за приемане на радост и удоволствие от живота.

Как действа естественият лифтинг Реджуванс?

Реджуванс - естествен лифтинг в Бургас

Реджуванс техниката оказва влияние върху три основни структури. Това са съединителните тъкани, мускулите и енергийните меридиани.

Съединителната тъкан

Съединителната тъкан е тази обвивка на  мускулите, артериите, костите и органите, която е много тънка, като на някои места е малко по-груба – например във фасциите и сухожилията, които са нишки плътна съединителна тъкан. Съединителната тъкан, сама по себе си, е уникална.

Тя е изградена от три основни компонента –  еластин и желатинова междуклетъчна субстанция, която е течна. Има два типа влакнеста структура, които придават еластичност на кожата и поддържат тъканта мека и същевременно стегната.

Чрез прилагането на невероятната техника Реджуванс, съединителната тъкан се освобождава и става по-еластична, раздвижва се, получава се подобряване на кръвообращението, кожата се насища по-добре с кислород и  се хидратира отвътре навън. Друго важно нещо е именно способността на лимфата да изглажда бръчките.

Мускули

Мускулите на лицето непрестанно извършват някаква работа, без значение дали активно или пасивно. Във всеки един момент те се свързват с мозъка благодарение на нервната система. При неблагоприятни влияния на страх, неспокойство и стрес, мускулната ни система се стяга. Това оказва влияние върху лицето на човек под формата на различни видове емоции. Друга крайност е скриването на емоциите, това се осъществява, когато лицето става като маска.

Всяка една мисъл оказва влияние върху лицевите ни мускули, независимо дали го осъзнаваме или не. През по-голямата част от времето мускулите ни са стегнати, недостатъчно снабдени с кислород и не успяват да елиминират правилно токсините. По този начин те загубват еластичността си и чрез гравитацията следва да увисват надолу. При прилагане на техниката за освобождаване на мускулното напрежение, непрекъснатата стегнатост на мускулите изчезва и те отново придобиват гъвкавост и тонус. Лицето става подвижно, жизнено и балансирано. Кожата придобива перфектен вид и се подобрява значително. Така изражението на човек става по-спокойно и лицето се изпълва с жизненост. Процесът на усмихване се улеснява.

Енергийни меридиани

Традиционната Китайска Медицина е изградила във времето система от меридиани или канали, чрез които енергията тече по цялото тяло. Тези канали изграждат мрежа, по която енергията тече като вода. Понякога реките са препълнени, в други случаи пък водният поток е застоял и реката пресъхва. Реките също така се обединяват чрез по-малки потоци. Тези канали са невидими, също както артериите и нервите. Различни уреди са в състояние да измерват правилно енергийните меридиани. Те се асоциират с различните органи и техните функции. На всеки меридиан има акупунктурни точки, които е необходимо да се стимулират, за да се повлияе потокът на енергията, било то с игла, или с пръсти. Всеки един меридиан има мускули, които се свързват с конкретните функции.

Тялото и умът на човек не са разделени едно от друго. Благодарение на това, оказвайки различни влияния върху тялото ни, можем същевременно да повлияем и на ума и обратно.  Пример за това е меридианът на бъбрека, които повлиява волята на импулсивния страх.

Тези меридиани осъществяват връзката между вътрешната и външната страна на тялото и съществуват под кожата, в съединителната тъкан и дори по протежение на мускулите.

В точките на всеки един меридиан има отвори, чрез които се осигурява по-добър достъп до канала. На акупунктурната карта може да се види колко меридиана преминават през лицето, врата, раменете и гърдите на човека. По този начин можем да разберем, че Реджуванс оказва влияние не само върху съединителната тъкан и мускулите, но и върху меридианите, като повлиява ума и душата.

Резултати след прилагането на естественият лифтинг Реджуванс

Резултати от Реджуванс

Веднага след провеждането на първата процедура, която е насочена главно към съединителната тъкан, лицето ще придобие доста по-отпочинал вид, ще стане по-освежено и сияйно. Когато освободим съединителната тъкан се получават следните предварителни резултати:

  • Подобрява се кръвообращението;
  • Подобрява се хидратацията;
  • Кожата засиява и става гъвкава;

След първата процедура се осъществяват естетически резултати, които повлияват:

  • Промяната в цвета на кожата на лицето – тя започва видимо да изглежда доста по-здрава, еластична, лъчезарна и розовееща, благодарение на подобреното кръвообращение и насищане на клетките с кислород.
  • Кожата започва да изглежда по-жизнена, именно поради по-добрата обмяна на течности в съединителната тъкан.
  • Изчезване на някои по-малко изразени бръчки.

Има и някои характерни допълнителни ефекти, които са възможни благодарение на техниката Реджуванс, а именно наред с по-доброто физиологично функциониране на тялото и естетичния резултат, които са свързани с успокояването на нервната система на клиента, обикновено се появява и чувство на отпочиналост.

Понеже терапията Реджуванс работи с насоченост върху меридианите, енергийният поток става по-хармоничен, което осигурява на човек чувство за благоденствие и щастие.

Как израженията на физическо ниво повлияват на чувствата ни?

Израженията на лицето, тялото и дишането работят заедно като едно. Когато лицевите и телесните мускули се съкращават, за да формират изразяването на определена емоция, човек обикновено насочва вниманието си върху факторите, които са причина за тези чувства. Изключително малко внимание обаче се обръща на основните детайли, които не съответстват на нашите чувства.

Например, гневният и разтревожен човек няма как да се впечатли от залеза, за разлика от някой, който е изпълнен с любов. На нещастните хора им е изключително трудно да се радват на щастливите неща в живота  – приятната музика, добрата компания, роднините и дори приятелите си. Тези хора се насочват единствено към негативната част на живота и се насочват към песимистичното мислене.

Как технологията Реджуванс спомага да се чувстваш добре?

Изключително любопитен факт е, че за да се усмихнем са ни нужни само два мускула, а за изразяването на негативни чувства  се губи толкова много енергия по отношение на съкращаването на множество мускули. Точно тези мускули дърпат кожата и формират бръчки, създавайки определено изражение на лицето.

Тъй като физическите изражения оказват влияние върху нашите емоции, Реджуванс обработва всички лицеви мускули, за да премахне всички следи от натрупано в миналото излишно напрежение.

Ние се освобождаваме от хроничната форма на напрежение, насъбрана в мускулите на лицето ни, възвръщайки си възможността за преживяване на всички емоции, които ни насочват към контакт със самия живот и имаме възможността да преминем от тежко положение, към такова на радост и удовлетворение. В следствие процеса на отърсване от старите изражения на лицето ни, ние освобождаваме нови източници на физическа, емоционална и умствена енергия.

Остават само 20 дни до края на промоцията!

20
Промо цена
Само сега
60лв.
  • Реджуванс за :
  • - Истинско подмладяване
  • - Процедура за тялото ума и душата
  • - Холистичен метод за освобождаване на блокажи
  • - Естествен лифтинг
  • - Действа благотворно на вътрешните органи
  • - Върни енергията си
  • - Изглеждай по-здрава!

Как техниката Реджуванс подпомага подобряването на комуникацията?

Проучвания на шведски психолози показват нещо доста интересно по отношение на инстинктивните ни реакции към други хора. Когато гледаме други хора в лицето, аналогично справим опити да имитираме техните изражения, съкращавайки мускулите, които и те. По друг начин изразено, демонстрираме им, че имаме същите чувства като тях.

По този начин, чрез намаляване на напрежението благодарение на Реджуванс се спомага другите да отвръщат позитивно на комуникацията ни с тях.

Реджуванс подобрява функцията на челюстите

Около лицето и врата на човек съществуват 97 мускула. Значителна част от тях се включват в движенията на долната челюст и в дъвкателните функции. Сред основните причини за скърцането със зъби през нощта, обратната захапка, кривите зъби и т.н., стои асиметрията при контракциите на тези мускули и намаления мускулен тонус.

Техниката Реджуванс намалява мигрената и напрегнатото главоболие

Има най-различни видове главоболие. Една от физическите причини за мигрената се корени в напрежението, което се създава в напрежението в артериите и вените, които преминават по врата към главата. При освобождаване на мускулното напрежение в тилната област и врата, можем често да успокоим кръвообращението. Главоболието от напрежение често произтича от контракция на мускулите на врата и лицето, така че практикуващият да може да облекчи болката чрез подходящо обработване на конкретните мускули, предизвикващи напрежението.

След няколко процедури, естетичните резултати ще започнат да се подобряват постепенно в нарастваща степен и след завършването на серия от шест процедури. Множество клиенти наблюдават следните промени след проведени терапии:

  • Подобрява се тонуса и качеството на кожата, когато има разширени пори, те се свиват следствие на Реджуванс;
  • Минималните бръчки изчезват, а по-дълбоките се заглаждат;
  • Мускулите обновяват свойствата си;
  • Токсините се пречистват;
  • Кожата подобрява абсорбиращата си способност;
  • Торбичките под очите намалят, а дори и тъмните кръгове, могат да добият по-добър вид и дори да изчезнат;

Извън естетичните резултати има и множество други ползи от провеждането на Реджуванс терапия:

  • Премахване на главоболието и мигрената;
  • Подобряване на качеството на съня;
  • По-голям процент яснота;
  • Чувство за свежест и повишена здравна норма;
  • Дълбока физическа и умствена релаксация;
  • Подобряване на дишането;
  • По-добра функция на челюстите;
  • По-лесно усмихване;
  • Премахване постепенно на обратната захапка;

Как се прилага релаксиращата терапия Реджуванс – естествен лифтинг?

Реджуванс обхваща изключително нежни и специфични движения, които се прилагат в шест сеанса, провеждащи се на всеки два-три дни. Всяка една процедура, която продължава около един час, обхваща различна чат от лицето, скалпа, врата и раменете. При провеждане на техниката не се използват кремове, лосиони или масла. Лицето трябва да бъде чисто, както и гримът преди това трябва да бъде отстранен.

След завършването на тези шест сеанса се препоръчва прилагането на поддържащи процедури, веднъж или два пъти в месеца. Тези процедури подобряват първоначалните резултати и подпомагат забавянето на процеса на стареене и възникването на бръчки.

Реджуванс – естествен лифтинг Преди и След

Обикновено състояние преди Реджуванс – натегнати мускули на лицето, напрежение и по-дълбоки бръчки :

Реджуванс - преди процедурата

Естествено премахване на умората, блокажите и бръчките по лицето на изявените места. Отпускане на мускулите и подпомагане на възстановяването на кожата само след една процедура!

Реджуванс - след процедурата

Важно! Противопоказания!

Не е подходящо да се прилага Реджуванс техниката при:

  • сериозни кожни проблеми като акне, брадавици, рани, херпеси,
  • при раково-болни пациенти по време на химиотерапия,
  • при бременност,
  • при наличието на тежки психологични проблеми,
  • захарен диабет,
  • епилепсия,
  • както и след процедури по прилагане на Ботокс или други инжектирани субстанции – хиалуронова киселина!

Изключително е важно да се вземат под внимание тези подробности, за да бъдат избегнати нежелани странични ефекти.

Виж и професионалните ни терапии за лице и тяло с Guinot!

Ако търсиш класически антицелулитни масажи и стандартни процедури за лице, тук си на правилното място!

За връзка с нас